SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Biden ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi kapsamında dün bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, siyasi, ekonomik, ticari ilişkiler ve güvenlik alanında işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Biden ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO çatısı altında başlayan Vilnius Zirvesi kapsamında dün akşam ABD Başkanı Joe Biden ile LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'nde görüştü. Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle kendisini arayarak tebrik eden Biden'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin olarak, "Siyasi, ekonomik, ticari ilişkiler, güvenlik alanında işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı" bilgisi verildi.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüştü

İkilil görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

BIDEN, ZİRVEYİ TARİHİ OLARAK NİTELENDİRDİ

Biden ise Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, yürüttüğü diplomasiden dolayı Erdoğan'a teşekkür etti. Başkan Biden, NATO Zirvesi'ni "tarihi" olarak niteleyerek ittifak savunmasını güçlendirmeye olan taahhütlerini yineledi. Biden ayrıca ABD'deki 2024 Başkanlık seçimleri için başarılar dileyen Erdoğan'a, "Önümüzdeki beş yıl içinde sizinle bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Cumhrubaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı paylaşımında, "Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.