SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan, Stoltenberg ile bir araya geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretle gittiği New York'taki Türkevi'nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan, Stoltenberg ile bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu Toplantısı için ABD'nin New York kentine gitti. Devlet erkanı ile birlikte diplomatik temaslarda bulunan Erdoğan ikili görüşmeler yapıyor. 

TÜRKEVİ'NDE ERDOĞAN-STOLTENBERG GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın BM 78. Genel Kurulu marjında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştüğünü duyurdu. Stoltenberg'i New York'taki Türk Evi'nde ağırlayan Erdoğan, görüşmede ikili ilişkiler ve gündeme ilişkin önemli başlıkları ele aldı. 

Öte yandan, görüşmede İsveç'in NATO üyeliği müzakere edildi. Türkiye'nin İslamofobik bir anlayışla defalarca kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin veren İsveç'in NATO üyeliğine onay vereceği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile BM 78’inci Genel Kurulu marjında bir araya geldik, gündemimizdeki bölgesel ve küresel meseleleri değerlendirdik. Her zaman olduğu gibi NATO misyonlarına en aktif destek veren ülkelerden biri olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN, TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINI GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katılacağı BM 78. Genel Kurulu çerçevesinde Tahıl Koridoru Anlaşması için üretilen alternatif çözüm yolunu görüşmek üzere BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.