SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'da üst düzey devlet görevlilerine WhatsApp, Telegram ve Signal kullanımı yasaklandı!

Fransa hükumeti gizlilik gerekçesiyle üst düzey devlet yetkililerine, WhatsApp, Telegram ve Signal kullanımı yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'da üst düzey devlet görevlilerine WhatsApp, Telegram ve Signal kullanımı yasaklandı!

Fransa Başbakan Élisabeth Borne, tüm bakanların ve kabine üyelerinin WhatsApp, Signal ve Telegram'ı kullanmasını yasakladıklarını duyurdu. Borne, bakanlara bu uygulamaları cihazlarından 8 Aralık'a kadar kaldırmaları yönünde talimat verdi.

"BİLGİLERİN GÜVENLİĞİNİ GARANTİ EDEMEZLER"

Başbakan Borne konuya ilişkin, "Bu dijital araçlar güvenlik açıklarından yoksun değildir. Bu nedenle bunlar aracılığıyla paylaşılan konuşmaların ve bilgilerin güvenliğini garanti edemezler" ifadelerini kullandı.

OLVİD UYGULAMASI KULLANILACAK

Güvenlik gerekçesiyle yasaklanan bu uygulamaların yerine, Fransız siber güvenlik otoritesi ANSSI'nin de onayladığı Olvid uygulaması kullanılacak. Ayrıca hükumetin geliştirdiği ve 2019 yılında kullanıma sunulan güvenli mesajlaşma ve işbirliği uygulaması Tchap'a da izin verildi.

MEMURLARA TİKTOK'U DA YASAKLAMIŞTI

Fransa Dönüşüm ve Kamu Hizmeti Bakanlığı Mart 2023'te, siber güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle memurlara TikTok'u da yasaklamıştı, Öte yandan CandyCrush ve Netflix de dahil olmak üzere her türlü sosyal medya platformunu, oyun ve video izleme uygulamalarını iş cihazlarından kaldırmalarını emretmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.