SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa, Özbekistan ve Kazakistan'a savaş uçağı satmayı planlıyor

Fransa'nın Türkistan bölgesindeki devleteler olan ilgilisi artıyor. Fransız havacılık ve savunma firması Dassault Aviation şirketi, Özbekistan ve Kazakistan'a savaş uçağı satmaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, Özbekistan ve Kazakistan'a savaş uçağı satmayı planlıyor

Son dönemde artan Avrupa ülkelerinin Türk devletlerine yönelik olaran ilgisi, farklı alanlara taşınmaya devam ediyor. Fransız havacılık ve savunma firmalarından Dassault Aviation şirketi, Özbekistan ve Kazakistan'a savaş uçağı satma planı yapıyor.

24 ADET DASSAULT RAFALE SAVAŞ UÇAĞI

Fransa merkezli La Tribune gazetesinin Fransız hükûmet kaynaklarına dayadırarak gündeme getirdiği haberinde, Fransa'nın Özbekistan ve Kazakistan'a 24 adet Dassault Rafale savaş uçağı satmayı plandılığı kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2 Kasım 2023 tarihinde Özbekistan’a bir ziyaret gerçekleştirmiş ve iki ülke yeşil enerji, hammaddelerin çıkarılması ve işlenmesi, yenilikçi tarım, su temini, lojistik, altyapı geliştirme, turizm ve diğer alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesini değerlendirmişti.

ÖZBEKİSTAN HAVA KUVVETLERİ ENVANTERİ

Özbekistan Hava Kuvvetleri’nin halihazırda sabit kanatlı hava araçlarında ana vurucu gücünü; 1 filo MiG-29 Fulcrum savaş uçağı, 12 adet Su-25 Frogfoot yakın hava desteği uçağı ve Bayraktar TB2 ile Wing Loong tipi SİHA’lar oluşturuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.