SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'dan Rusya'ya sert uyarı: Putin'in savaşı sürdürmesini sağlayan tüm kaynakları sonlandırırız!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Rusya'nın ateşkesi kabul etmemesi halinde Ukrayna'da sürdürdüğü savaşı devam ettirmesini sağlayan tüm kaynakların sonlandırılması için sert bir yaptırım uygulayacaklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2025 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2025 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'dan Rusya'ya sert uyarı: Putin'in savaşı sürdürmesini sağlayan tüm kaynakları sonlandırırız!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak artan saldırganlığına dikkat çektiği açıklamalarda bulundu. Bakan Barrot, 7 Temmuz 2025 tarihinde Fransız kanalı TF-1'e verdiği demeçte Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya daha sert yaptırımlar uygulayacağını ifade etti.

FRANSA'NIN ÖNERİLERİ ÜZERİNE AB SERT YAPTIRIM UYGULAYABİLİR

"Vladimir Putin'in (Rusya Devlet Başkanı) artık ateşkesi kabul etmesini istiyoruz, çünkü Başkan Trump'ın (ABD Başkanı Donald) 30 günlük ateşkesi önerdiğinden beri Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının beş kat arttığını gördük. Bu devam edemez, durmalı." ifadelerine yer veren Barrot, Fransa'nın önerileri üzerine AB'nin Rusya'ya daha sert yaptırımlar uygulayacağını bildirdi.

Bakan, Moskova'nın savaşı sürdürmesini sağlayan tüm kaynakların doğrudan sona ereceği bir yaptırımla karşı karşıya gelecebileceğinin altını çizdi.

Ayrıca Barrot, Rusya'nın ilerlemeye devam edemediğini yalnızca yerleşim yerlerine ve sivillere saldırdığını vurguladığı açıklamasında, "Kesinlikle onun (Putin) geri adım atmasını amaçlıyoruz." dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.