SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazze'de 5 bin 600 çocuk hayatını kaybetti

Filistin hükumeti, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 13 binden fazla sivilin ölümüne neden olduğunu ayrıca bunların 5 bin 600'ünün çocuk olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gazze'de 5 bin 600 çocuk hayatını kaybetti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılarına 45 gündür aralıksız devam ediyor. Ülkede can kaybı her geçen gün artıyor. Gazze'deki Filistin Hükumeti Sözcüsü İsmail Al-Thawabta, bugün bir açıklama yaparak; Gazze Şeridi'ndeki insani drama ilişkin bilançoyu yayımladı. Buna göre; İsrail saldırılarında toplamda 13 bin 300'ün üzerinde kişi yaşamını yitirdi.

ÖLEN ÇOCUKLARIN 3 BİNDEN FAZLASI ÖĞRENCİ

Gazze Şeridi'ndeki saldırılar çerçevesinde 5 bin 600 çocuk hayatını kaybetti. Bugün kaydedilen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında demeç veren Filistin hükumeti, "7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda 3 binden fazlası öğrenci olmak üzere 5 binin üzerinde çocuk hayatını kaybetti." ifadesi kullanıldı.

Filistin yönetimi, İsrail saldırıları karşısında çocuk hakları için uluslararası kuruluşlara çağrı yaptı. Ayrıca, uluslararası topluma yapılan açıklamada, "Filistinli çocukların, öğrencilerin yaşam ve eğitim haklarını korumaları, İsrail'in, ordunun ve Yahudi yerleşimcilerin baskıcı uygulamalarına karşı çıkmaları" için teklif getirildi.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik olarak başlattığı saldırılar bölgedeki tansiyonu yükseltiyor. Sivil, altyapı, hastane ve yerleşim yerlerine yapılan saldırılar neticesinde çok sayıda bebek ve çocuk ölümü gerçekleşti. Türkiye, saldırıların ortasında kalan sivillerin tahliyesini gerçekleştiriyor. 

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'DE BM'YE AİT OKULU VURDU

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu ile Hamas güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından Filistinli sivillere yönelik yoğun saldırılar başladı. İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nde yerinden edilen sivillerin yer aldığı Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler'e bağlı El-Fahura Okulunu vurdu. Birleşmiş Milletlere bağlı okula yönelik saldırıda, en az 50 sivil yaşamını yitirdi. Çok sayıda Filistinli sivilin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı'nda bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait Fahura Okulu'na yerinden edilen sivillerin sığındığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.