SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail-Filistin açıklarına seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi yükseltildi

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Filistin-İsrail açıklarına seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin 3'e çıkarıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsrail-Filistin açıklarına seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi yükseltildi

Dünya kamuoyunu meşgul eden Filistin-İsrail çatışmaları dördüncü gününde devam ediyor. Buna bağlı olarak Türkiye, İsrail-Filistin açıklarına giden Türk bayraklı gemilerin güvenliğini göz önünde bulunduruyor. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada bölgedeki son gelişmelere dikkat çekildi.

FİLİSTİN-İSRAİL AÇIKLARINA SEYİR YAPACAK GEMİLERİN GÜVENLİK SEVİYESİ 3'E ÇIKARILDI

Buna yönelik olarak İsrail-Filistin açıklarına giden Türk bayraklı gemilerin güvenlik tedbirlerinin genişletilmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, bölgeye seyir yapacak olan Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin 3'e çıkarıldığı ifade edildi.

Güvenlik seviyesi 1 (normal), gemiler ve liman tesislerinin normal faaliyetlerini yürüttüğü güvenlik seviyesini ifade ediyor. Güvenlik seviyesi 2 (artırılmış), artan bir güvenlik olayı riski olduğu sürece uygulanan seviyeyi belirtiyor. Güvenlik seviyesi 3 (olağanüstü), olası veya yakında olacak bir güvenlik riskinin olduğu zaman süresince uygulanan seviyeyi ifade ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.