SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya Başbakanından yapay zeka uyarısı!

Japonya Başbakanı Kşida Fumio, ses ve görüntüleri değiştirerek piyasaya sunulmasına yardımcı olan yapay zekanın tehlike uyandırdığını belirterek, uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya Başbakanından yapay zeka uyarısı!

Son dönemlerde her alanda kullanımı artan yapay zeka, yeni tehlikelere davetiye çıkarıyor. Ses ve görüntüleri değiştirerek piyasaya sunulan ürünler, teknoloji devi Japonya'da yoğun ilgi görüyor. 

YAPAY ZEKA TEHLİKE UYANDIRIYOR

Japonya Başbakanı Kşida Fumio, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seuk-yeol'un ev sahipliğinde düzenlenen 3. Demokrasi Zirvesi'ndeki çevrim içi oturumunda, yapay zeka tehlikesinin boyutuna dikkat çekti. Bu konuda uluslararası platforma seslenen Başbakan Kşida, servis edilen haberlerin toplumsal çatışma ve bölünmeye yol açabileceğini vurguladı. Kşida, yapay zeka tarafından oluşturulan veya değiştirilen haberler dolayısıyla toplumun doğruyu ve yanlışı ayırt etmekte güçlük çekebileceğinin altını çizdi.

KŞİDA ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRIDA BULUNDU

Ayrıca nefret söylemlerinin yaygınlaştığını ifade eden Kşida, "Bu, toplumda bölünmelerin oluşmasına ve sağlıklı müzakerelerin engellenmesine neden olabilir" dedi. Dünya ülkelerine çağrıda bulunan Kşida, "Dezenformasyonun yayılması tüm ülkeler için ortak bir sorun" diyerek ortak bir anlayış ve iş birliği ile çözümde birleşilmesi gerektiğini söyledi. Kşida sözlerine, "Teknolojinin nimetlerinden yararlanırken, demokrasi dahil evrensel değerleri savunmak amacıyla uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.