SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova Rus yaptırımlarına katıldı

Kosova hükûmeti Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırılar nedeniyle taktik nükleer ve balistik füze üretimi ile tedarikine destek olan Rusya, Belarus ve İran'a yaptırım uygulayacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova Rus yaptırımlarına katıldı

Kosova hükûmeti Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik desteğini yaptırım kararı ile yineledi. Kosova, nükleer ve balistik füze üretimi ve tedariki nedeniyle Rusya, Belarus ve İran'a destek veren kişiler ile kurumlara yaptırım uygulanacağı duyurdu.

KOSOVA UKRAYNA MÜTTEFİKLERİNİN YAPTIRIMLARINA KATILDI

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakan Yardımcısı Liza Gashi, ülkesinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa ülkeleri ve Ukrayna yanlısı müttefik ülkelerin yaptırımlarına katılacağını açıkladı. Hükûmet toplantısında açıklama yapan Gashi, “İran İslam Cumhuriyeti’ne, yani nükleer ve balistik füze faaliyetlerine katılan kişi ve kuruluşlara ve İran hükûmetine destek sağlayan kuruluş ve kişilere karşı yaptırımlar paketi uygulanacak." bilgisini verdi.

İran, Vladimir Putin'in emriyle 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik olarak başlayan işgal girişimi kapsamında Moskova hükûmetine Şahed insansız hava aracı (İHA), kamikaze ve balistik füze sevk ediyor. Öte yandan Ukrayna'yı açık bir şekilde tehdit eden Rusya, mayıs ayının sonunda taktik nükleer tatbikatı başlattı. En büyük müttefiki Belarus ise savaş suçu işleyen Rusya'nın gerçekleştirdiği tatbikatın ikinci aşamasına katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.