SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore sualtı nükleer sistemini test etti!

Kuzey Kore; ABD, Güney Kore ve Japonya'nın ortak deniz tatbikatına karşı bölgede sualtı nükleer sistemini test etti. Tsunami anlamına gelen Haeil-5-23 isimli testin büyük operasyonel limanları yok etmeyi amaçladığı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore sualtı nükleer sistemini test etti!

Kuzey Kore, "bölgede artan gerilim" gerekçesiyle "sualtı nükleer sistemini" test etti. Kuzey Kore devlet medyası olan Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA); ABD, Güney Kore ve Japonya'nın ortak deniz tatbikatına karşı "Haeil-5-23" isimli testi gerçekleştirdiğini kaydetti.

ORTAK TATBİKATA KARŞILIK NÜKLEER DENEME

Kuzey Kore Savunma Bakanlığından ismini açıklamayan bir yetkili; "Ordumuzun su altı nükleer silahlara dayalı karşı koyma duruşu daha da tamamlanıyor. Onun çeşitli deniz ve su altı mukabele eylemleri, ABD ve müttefiklerinin donanmalarının düşmanca askerî manevralarını caydırmaya devam edecek" dedi.

Üç ülkenin 15 Ocak 2024 tarihinden bu yana yaptığı ortak tatbikatı "çılgınca" nitelendiren yetkili, bunun bir felaketle sonuçlanabileceğini öne sürdü. 

Tsunami anlamına gelen Haeil'in ilk kez Mart 2023'te test edildiği bildirildi. Devlet medyası KCNA, sistemin büyük bir radyoaktif dalga yaratarak düşman sularına sinsi saldırılar yapmayı ve deniz saldırı gruplarını ve büyük operasyonel limanları yok etmeyi amaçladığını aktardı. 

KUZEY KORE'NİN RUSYA İLİŞKİSİ KINANDI

ABD, Güney Kore ve Japonya'nın nükleer elçileri Seul'de bir araya gelerek Kuzey Kore Dışişleri Bakanı'nın Moskova ziyaretini eleştirmiş, Pyongyang hükûmetinin Moskova ile artan ilişkisini kınamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.