SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya: Rusya'nın Baltık ülkelerine yönelik provokasyonları hiçbir işe yaramıyor

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Rusya'nın Baltık ülkelerine yönelik tehdidinin bir işe yaramadığını ve Moskova'nın hiçbir provokasyonunun tam anlamıyla gerçekleşmediğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya: Rusya'nın Baltık ülkelerine yönelik provokasyonları hiçbir işe yaramıyor

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekun saldırı başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya, Baltık ülkelerine yönelik tehditvari demeçler veriyor. Bu hususta bir demeç veren Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Rusya'nın bütün gücünü ve motivasyonunu Ukrayna'ya verdiğini ve bu sebeple Baltık ülkelerindeki provokasyonlarının yetersiz kaldığını belirtti.

"RUSYA HİÇBİR PROVOKASYONU TAM ANLAMIYLA GERÇEKLEŞTİREMİYOR"

Litvanya radyosu Ziniu Radijas'a demeç veren Anusauskas konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Rusya'nın bölgemizdeki hazırlıklarına gelince, herkes Rusya'nın tüm potansiyel kara kuvvetlerini Ukrayna'ya göndererek cepheye taşıdığının farkında" ifadelerini kullandı. Füze, taktik nükleer silah ve insansız hava araçlarını bu konuda örnek gösteren Anusauskas, "Bu uzaktan kumanda edilen araçlar sayesinde kara kuvvetleri potansiyelini tam olarak kullanamıyor. Bu araçlarla hiçbir provokasyonu tam anlamıyla gerçekleştiremiyor" dedi.

LİTVANYA'DAN UKRAYNA'YA ASKERÎ YARDIM PAKETİ

Litvanya, Rus saldırganlığı ile karşı karşıya olan Ukrayna'ya destek vermeye devam ediyor. Litvanya Savunma Bakanlığı, son askeri yardım paketini 20 Aralık 2023 tarihinde açıkladı:

"Ukrayna'ya sarsılmaz desteğimizi sürdürüyoruz; temel saha servis ekipmanlarının ve onbinlerce kuru gıda paketinin bir sevkiyatı daha bugün Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ulaştı. Kış aylarında bu tür yardımların öneminin bilincinde olarak Ukrayna'ya yardım etme kararlılığımızı sürdürüyoruz."

"UKRAYNA'NIN ZORLU MÜCADELESİNİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN MÜMKÜN OLAN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Öte yandan Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, "Ukrayna'nın acımasız bir saldırgana karşı verdiği zorlu mücadeleyi kolaylaştırmak için mümkün olan her şeyi yapmaya devam ediyoruz. Destek paketlerimizin her biri zafere doğru atılmış ek bir adımdır" dedi. Litvanya, askerî teçhizat ve mühimmat desteğinin yanı sıra Ukraynalı askerlere aktif olarak eğitim veriyor, yaralı Ukraynalı askerlerin tedavi ve rehabilitasyonunu sağlıyor ve Ukrayna'yı desteklemek için uluslararası fonlara kaynak ayırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.