SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT, PKK'ya göz açtırmıyor: Sözde Ayn El Arab sorumlusu etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK'ya yönelik saha operasyonlarına devam ediyor. MİT, sözde Ayn El Arab sorumlusunu etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MİT, PKK'ya göz açtırmıyor: Sözde Ayn El Arab sorumlusu etkisiz hale getirdi

MİT, Suriye'de operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, "Bahoz Afrin" kod adlı teröristin geçmişte Suriye sınırındaki güvenlik güçlerimize yönelik eylemleri organize ettiğini tespit etti. Sansasyonel eylem arayışında olduğu yönünde istihbarat alınan Suriye uyruklu sözde sorumlulardan "Bahoz Afrin" kod adlı terörist öncelikli hedef listesine alındı.

TAKİBE ALINAN TERÖRİST PLANLADIĞI EYLEMİN SON AŞAMASINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır hattındaki güvenlik güçlerine yönelik yeni bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu yönünde saha ajanlarından istihbarat alan MİT, teröristi takip etmeye başladı. Yapılan takibat sonucu planladığı eylemin son aşamasında olduğu belirlenen terörist için düğmeye basıldı. Başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜT BÖLGEDE BÜYÜK BİR KRİZ YAŞIYOR

Güvenlik kaynaklarının aktardığına göre, Ayn El Arab’a sorumlu olarak gönderilen teröristlerin sürekli olarak MİT tarafından etkisiz hale getirilmesinden dolayı, terör örgütünün bölgede büyük bir kriz yaşadığı ve sorumlu düzeyde faaliyet yürütebilecek terörist bulmakta zorlandığı belirtildi.

EYLEM ARAYIŞINDAYDI

Örgütün Suriye’de alan hakimiyeti sağladığı dönemde katılım sağlayan Bahoz Afrin kod adlı terörist 2019 itibarıyla tabur, ardından da cephe sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı. 2021 yılı itibarıyla bölge yönetimine giren Bahoz Afrin kod adlı terörist, sözde Ayn El Arap/Batı cephesi sorumlusu oldu. Güvenlik güçlerimize ve sınırlarımıza yönelik eylem arayışlarını sürdüren Bahoz Afrin , etkisiz hale getirildiği süreçte sözde Ayn El Arap sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

PENÇE KİLİT ŞEHİTLERİ, TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞDU

Türkiye Cumhuriyeti, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki hain saldırısında şehit olan askerlerini sonsuzluğa uğurluyor. Milli Savunma Bakanlığı, 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdiği açıklama ile 6 Türk askerinin şehit olduğunu belirtmişti. Bakanlık, 23 Aralık'ta ise Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 Mehmetçiğin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece bölgede toplam şehit sayısı 12'ye yükseldi.

 IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE 29 HEDEF VURULDU

Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden bölücü terör örgütünün saldırılarına misliyle karşılık verildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği hava harekatlarını Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.