SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Türkiye'yi örnek gösterdi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya insansız hava aracı (İHA) tedarik eden Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'yi ve Türkiye'yi örnek gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Türkiye'yi örnek gösterdi

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO üyesi ülkelerin Ulusal Güvenlik Danışmanları ile bir araya geldi. 7 Şubat tarihli toplantının sonunda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ortak basın toplantısı düzenledi.

STOLTENBERG, TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yapılan yardımlara değinen Stoltenberg, konuşmasında Türkiye'nin verdiği desteği örnek gösterdi. NATO üyesi ülkelere Ukrayna'ya yardım göndermeleri için çağrıda bulunan Stoltenberg, Türkiye'nin Rusya'nın başlattığı topyekûn saldırı öncesinden bu yana Ukrayna'ya sağladığı Bayraktar TB2 SİHA'lardan söz etti. Stoltenberg konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi de insansız hava aracı (İHA) üretmek için Ukrayna'da yeni bir fabrika kuruyorlar. Bu da NATO müttefiklerinin Ukrayna'yı doğrudan silah ve mühimmat sevkiyatı ile desteklemelerinin yanı sıra kendi silahlarını üretme kapasitelerini arttırmak için yatırım yapmalarının bir örneğidir. Son olarak, Ukrayna'daki savaşın Birinci Dünya Savaşı'nın siper savaşları ile insansız hava araçları da dahil olmak üzere 21. yüzyılın modern teknolojisinin bir kombinasyonu olması nedeniyle zorlu bir savaş olduğunu kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum ve Ukrayna'ya sağladığımız destekle tam da bu zorluğun üstesinden birlikte gelmeye çalışıyoruz"

UKRAYNA'DA BAYRAKTAR FABRİKASI KURULUYOR

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknolojinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı’nda dün Birleşik Krallık merkezli basın servisi Reuters'a yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Bayraktar fabrikası inşasına başladıklarını duyurdu. Başkent Kıyiv yakınlarına inşa edilen ve 500 kişinin istihdamını sağlayacak olan fabrikada Bayraktar TB2 SİHA üretimi yapılacak.

Ukrayna'da BAYKAR fabrikasının inşasına başlandı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.