SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'ya bir üye daha kabul edildi

Macaristan Parlamentosu 26 Şubat 2024 tarihinde İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay verdi. Süreç, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'ın imzasından sonra resmiyete dökülecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'ya bir üye daha kabul edildi

İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'ne imza atan Türkiye'nin ardından son olarak Macaristan'dan da onay geldi. Macaristan Parlamentosu 26 Şubat 2024 tarihinde iki yıldır NATO'ya üyesi olmayı bekleyen İsveç'in talebine karşılık verdi. Böylelikle Finlandiya'dan sonra İsveç, NATO'nun 32. üyesi oldu.

NATO'NUN 32 ÜYESİ OLDU

Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın söz konusu karara imza atmasıyla İsveç'in NATO üyeliği resmiyete dökülecek. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, 26 Şubat 2024'ü "tarihi bir an" olarak nitelendirerek, "Kuzey Atlantik'in güvenliği için yardım etmeye ve tüm sorumluluğu üstlenmeye hazırız" dedi.

2 YILLIK BEKLEMENİN ARDINDAN İSVEÇ NATO'YA ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ

Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı topyekûn saldıırlar ve işgal girişimi Finlandiya ve İsveç'i sınır güvenliği endişesine itti. NATO'ya üye olmak isteyen iki devlet, 30 NATO üyesi ülkenin onayını almak için gerekli vaatleri yerine getirdi. Özellikle ülkedeki teröristlerin barındırılması nedeniyle Türkiye'den uzun süre karşılık alamayan İsveç ve Finlandiya Haziran 2022'de Üçlü Muhtıra'ya imza atmıştı. 

Son olarak İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'ın Macaristan ziyaretinde iki ülke arasında Savunma Sanayi Anlaşması imzalanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.