SON DAKİKA
Hava Durumu

Norveç'te Rusya plakalı araçların ülkeye giriş çıkış yasağı yürürlüğe girdi

Norveç'te Rusya plakalı binek araçların ülkeye giriş çıkış yasağı bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Norveç'te Rusya plakalı araçların ülkeye giriş çıkış yasağı yürürlüğe girdi

AB Komisyonu'nun 8 Eylül tarihinde aldığı karar ile Rusya'ya kayıtlı binek araçların Estonya, Letonya, Litvanya, Finlandiya, Polonya'nın da içinde olduğu 27 üye ülkenin sınırından geçişine yasak gelmişti. Norveç hükumeti, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle uyguladığı yaptırım kapsamında Rusya plakalı binek araçların ülkeye giriş çıkışını yasakladığını duyurdu.

RUSYA İLE KARA SINIRI OLAN SON ÜLKE NORVEÇ'TEN UKRAYNA YAPTIRIMI

Norveç yönetimi, Ukrayna'daki savaşa tepki olarak Rusya plakalı arabaların ülkeye girmesini yasakladığını duyurdu. Norveç, aynı zamanda Rusya ile kara sınırı olan son ülke olarak böyle bir yasağı uygulamaya koydu.

TEDBİRLER İTHALAT YASAĞINI DA KAPSIYOR

Norveç'te, 3 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Rusya'da kayıtlı, kabininde dokuz veya daha az koltuk bulunan binek araçların girişine ilişkin yasak yürürlüğe girdi. Norveç Dışişleri Bakanlığı, tedbirin aynı zamanda ara ithalat yasağını da kapsadığını açıkladı.

YASAKTAN KİMLER MUAF OLACAK?

Söz konusu kısıtlamalar ise Rusya'da kalıcı olarak ikamet eden AB vatandaşlarına ve Norveç vatandaşlarına ait araçlar için geçerli değil. Diplomatik ulaşım ve uluslararası kuruluşlara ait araçlara kısıtlamalar uygulanmayacak. Ayrıca Ruslar, cenazeye gitmek gibi acil ailevi durumlarda da Norveç'in Rusya sınırını arabayla geçebilecek.

OSLO: BU, RUSYA'NIN UKRAYNA'YA YÖNELİK SALDIRGANLIĞINA BİR YANIT

Norveç hükumetinin resmi internet sitesinden yayımlanan açıklama ile Oslo'nun, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü yasa dışı savaşa tepki olarak Moskova'ya yönelik yaptırımları artırdığı ve benzer yaptırımlar uygulayan AB ülkelerine katıldığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.