SON DAKİKA
Hava Durumu

Refah Sınır Kapısı'ndan ikinci yardım konvoyu geçti

İsrail ablukası altında kalan Gazze'ye insani ihtiyaçların ulaştırıldığı Refah Sınır Kapısı'ndan ikinci kez yardım konvoyu geçti. Refah Sınır Kapısı Basın Ofis Müdürü Vali Ebu Muhsin, 14 tırın önce Birleşmiş Milletler'e ardından da Filistinlilere ulaştırılacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refah Sınır Kapısı'ndan ikinci yardım konvoyu geçti

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'ye yönelik, sivilleri hedef alan saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Gazze'de can güvenliği tehlikesi yaşayan siviller, her türlü insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

REFAH SINIR KAPISI'NDAN İKİNCİ YARDIM KONVOYU GEÇTİ

Mısır'ın başkenti Kahire üzerinden 21 Ekim 2023 tarihinde açılan Refah Sınır Kapısı'ndan bugün 14 tır daha geçti. Konvoy halinde Gazze'ye ulaştırılan tırların içinde sağlık, hijyen, gıda ve tıbbi malzemeler bulunuyor. Refah Sınır Kapısı Basın Ofisi Müdürü Vail Ebu Muhsin, Anadolu Ajansına (AA) verdiği bilgide, malzemelerin önce Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) teslim edileceğini ve oradan Filistinlilere gönderileceğini belirtti. 

"İNSANİ YARDIMA MUHTAÇ MİLYONLARCA İNSAN İÇİN BİR UMUT IŞIĞI DAHA"

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, sosyal medya hesabından Refah Kapısı'ndan geçen ikinci yardım konvoyunu, insani yardıma çok ihtiyaç duyan milyonlarca insan için küçük bir umut ışığı daha şeklinde değerlendirdi.

TÜRKİYE, 80 TON İNSANİ YARDIM GÖNDERDİ

21 Ekim 2023 tarihinde açılan Refah Sınır Kapısı'ndan 20 tır geçmişti. Bu bağlamda Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin 80 ton insani yardım gönderdiğini duyurmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.