SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine akıl almaz tehdit!

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Putin'e Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan yakalama kararının ardından tehditler savurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine akıl almaz tehdit!

Terör devleti Rusya'nın savaş suçlusu lideri Vladimir Putin'e Hollanda'nın Lahey kentinden yeni bir adım gelmişti. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Rus lider Putin'e Ukrayna'da sivilleri öldürmesine, hırsızlığa, işkencelere, çocuk kaçırmalara ve türlü terör eylemlerine izin vermesiyle işlediği savaş suçlarının ardından Lahey'den yakalama kararı çıkarıldı. 

RUSYA'DAN LAHEY'E FÜZE TEHDİDİ!

Dünya gündeminde büyük yankı uyandıran kararın ardından Putin'in sağ kolu, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, eski Başbakan Dmitri Medvedev konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesini füze ile tehdit etti. Medvedev sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri aktardı:

"Beyler, ne yazık ki herkes Tanrı'nın ve roketlerin altında yürüyor. Kuzey Denizi'ndeki bir Rus gemisinden Onyx hipersonik füzenin Lahey'deki mahkemeyi hedef alarak kullanılmasını hayal etmek mümkün"

Kararın uluslararası hukukta farklı sonuçlar doğuracağını vurgulayan Medvedev, "Bu, hukukun temellerinin, ilkelerinin çöküşüdür. Sorumluluğun kaçınılmazlığına ilişkin varsayımlar da buna dahildir. Bundan böyle hiç kimse herhangi bir uluslararası kuruluşa başvurmayacak, herkes kendi arasında anlaşacak. BM'nin ve diğer kurumların tüm aptalca kararları paramparça olacak. Tüm uluslararası ilişkiler sisteminin kasvetli düşüşü yaklaşıyor. Güven tükendi"  ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.