SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, İsviçre'deki barış görüşmelerine katılmayacak

İsviçre, BM Şartı ile uluslararası hukukun temel ilkelerine dayanan barış önerilerini ele almak ve gelecekte Ukrayna'daki barış sürecine ilham vermek amacıyla 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Barış Zirvesi'ne Moskova hükûmetinin katılmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, İsviçre'deki barış görüşmelerine katılmayacak

İsviçre 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde birincisi düzenlenecek "Ukrayna Barış Zirvesi"ne ev sahipliği yapacak. Lucerne şehrinde yapılacak olan görüşmelere 160'tan fazla delegasyon davet edildi. İsviçre hükûmetinden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın 10 maddelik Barış Formülü'nü temel alacak zirveye ilişkin açıklama yapıldı. 

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE RUSYA KATILMAYACAK

Hükûmet 2 Mayıs 2024 tarihli açıklamasında barış görüşmelerine Rusya'nın katılmayacağını duyurdu.

Açıklamada, İsviçre'nin Rusya'yı davet etmeye her zaman açık olduğunu ancak Moskova'nın ilk görüşmelere katılmakla ilgilenmediğini defalarca vurguladığı belirtildi.

Ocak ayında Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın talebi üzerine barış görüşmelerine ev sahipliği yapacağını duyuran İsviçre, zirvede G7, G20, BRICS gruplarının üyeleri, Avrupa Birliği, uluslararası kuruluşlar ve iki dini temsilcinin yer alacağını açıkladı.

Öte yandan Rusya'nın en büyük müttefiki Belarus, Moskova'nın katılmaması durumunda barış görüşmelerine gitmeyeceğini belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.