SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’nın Baykal-Amur Demiryolu Hattı'nda bir patlama daha!

Rusya’da Baykal-Amur Demiryolu Hattı’nda 2 patlama meydana geldi. Ukrayna basınına konuşan kaynaklar, patlamaların Ukrayna Güvenlik Servisinin özel operasyonunun bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’nın Baykal-Amur Demiryolu Hattı'nda bir patlama daha!

Rusya’nın stratejik taşımacılık ana hatlarından biri olan Baykal-Amur Demiryolu Hattı'nda bir patlamanın daha meydana geldiği bildirildi. İlgili patlamanın Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) Rusya için büyük öneme sahip olan bu demiryolu hattını devre dışı bırakmaya yönelik özel operasyonunun ikinci aşaması olduğu ileri sürüldü. Ukrayna basınına konuşan bir yetkili, SBU’nun düzenlediği operasyon sonucu Baykal-Amur Demiryolu Hattı'nda bir trenin daha patlatıldığını aktardı. 

RUSYA’NIN BAYKAL-AMUR DEMİRYOLU HATTI'NDA BİR PATLAMA DAHA!

Rusya bu demiryolu hattı yoğun bir şekilde askerî sevkiyat için de kullanıyor. 30 Kasım’da Baykal-Amur Demiryolu Hattı üzerindeki Severomuysk Tüneli’nde patlamanın meydana geldiğini ifade eden yetkili, "Hareketi sürdürmek için Ruslar, Çortov (Şeytan) Köprüsü’nden geçen yolu kullanmaya başladı. SBU'nun da beklediği tam olarak buydu; tren 35 metre yüksekliğindeki bu köprünün üzerinden geçerken, içindeki patlayıcılar infilak etti. Rus istihbarat servisleri insanlarımızın her yerde olduğu gerçeğine alışmalı. Uzak, Buryatya'da bile" dedi.

Rus kaynakların aktardığına göre patlama sonucu trendeki 6 yakıt tank alev aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.