SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Putin'e tutuklama emri çıkaran hakimi arananlar listesine koydu

Rusya İçişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çocuk ombudsmanı Maria Lvova-Belova hakkında tutuklama emri çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi hakimi Sergio Godinez'i arananlar listesine koydu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Putin'e tutuklama emri çıkaran hakimi arananlar listesine koydu

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hakimi Sergio Godinez, Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından arananlar listesine koyuldu. UCM hakimi, 2023 yılı mart ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çocuk ombudsmanı Maria Lvova-Belova hakkında Ukraynalı çocukları yasa dışı olarak Rusya'ya nakletme suçlamasıyla tutuklama emri çıkartmıştı.

HAKİMİN PUTİN HAKKINDAKİ KARARININ KONUSU SAVAŞ SUÇU

Vladimir Putin ve Maria Lvova-Belova hakkında UCM tarafından açılan dava savaş suçu niteliğinde değerlendirilirken; ayrıca UCM, savaş suçlarının soruşturulması konusunda devlet başkanlarının dokunulmazlığını tanımıyor.

Rusya İçişleri Bakanlığı, daha önce UCM Başkanı Peter Hofmanski, UCM Başkan Yardımcısı Luz del Carmen Ibáñez Carranza, UCM hakimlerinden Bertram Schmitt, Tomoko Akane ve Rosario Salvatore Aitala ile UCM Savcısı Karim Ahmad Khan'ı da arananlar listesine koymuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.