SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan, TikTok'u ulusal güvenlik tehdidi ilan etti!

Tayvan Teknoloji Bakanlığı, Çin'in casus uygulaması TikTok'u ulusal güvenlik tehdidi ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan, TikTok'u ulusal güvenlik tehdidi ilan etti!

Çinli Bytedance isimli şirketin geliştirdiği video paylaşım uygulaması TikTok’a yönelik endişeler dünya çapında giderek artıyor. Çin'in istihbarat servisine veri toplayan TikTok uygulaması, dünya ülkelerince cezalandırılıyor. 

TİKTOK ULUSAL GÜVENLİK TEHDİDİ

Tayvan Teknoloji Bakanı Audrey Tang 25 Mart 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Çin’e istihbarat bilgileri sağladığı belirtilen ve ulusal güvenliğe tehdit olarak görülen Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'un Tayvan'da ulusal güvenlik tehdidi olarak sınıflandırıldığını bildirdi.

TİKTOK YASAĞI GENİŞLEYECEK

Bakan Tang, ayrıca TikTok'un şu anda Tayvan devlet kurumları tarafından kullanılmasının yasak olduğunu, TikTok yasağının ileriki aşamasında okul kampüslerinde, sivil toplum kuruluşlarında, diğer alan ve sektörlerde de uygulamaya başlayacağını belirtti.

ABD’DE YASAKLANACAK

Mart 2024'ün başında ABD Temsilciler Meclisi ulusal güvenlik nedeniyle, Çin'in casus uygulaması TikTok'u ülkede yasaklayan yasa tasarısını kabul etmişti.

TİKTOK 11 ÜLKEDE YASAKLANMIŞTI

Daha önce uygulamanın sahibi olan Çinli ByteDance şirketinin, kullanıcıların kişisel verilerini Çin yönetimi ile paylaştığı ve insanların iznisiz veri topladığı ortaya çıkmıştı. Avrupa Birliği'nin (AB) tüm kurumları, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Yeni Zelanda, Belçika, Danimarka, ABD ve Tayvan TikTok'u yasaklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.