SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Büyükelçi Güldere'ye 2. Derece Liyakat Nişanı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın desteklenmesine ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından dolayı Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere ve Onur Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz’e 2. Derece Liyakat Nişanı takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Büyükelçi Güldere'ye 2. Derece Liyakat Nişanı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye'nin önceki dönem Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve Onur Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz ile bir araya geldi. Zelenskıy, Ukrayna’ya verdikleri destek için Güldere ve Çetinceviz’e 2. Derece Liyakat Nişanı’nı takdim etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Kıyiv’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisinde, Türkiye'nin önceki dönem Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve Onur Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre Zelenskıy, Ukrayna'da diplomatik görevini tamamlayan Büyükelçi Güldere'ye, iki ülke arasında güçlü ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı, Rusya’nın topyekun işgal girişimini başlatmasına rağmen Ukrayna’daki faaliyetlerini devam ettiren ve Türkiye devleti ile birlikte Ukraynalılara destek veren Onur Group şirketine ve temsilcilerine minnettar olduğunu ifade etti. 

Ukrayna ordusuna destek verdiği ve askerlere ekipman sağladığı için şirkete teşekkür eden Zelenskıy, “Türkiye ile gerçekten güçlü ilişkilerimiz var. Ve bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'la. Türk iş dünyasının Ukrayna'da temsil edilmesi ve Ukrayna'da bulunması da çok önemli. Önemli olan bu tür kalıcı ortakları kaybetmemek.” ifadelerini kullandı.

Ardından Zelenskıy, Ukrayna'nın desteklenmesine ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından dolayı Yağmur Ahmet Güldere ve Onur Çetinceviz’e 2. Derece Liyakat Nişanı takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.