SON DAKİKA
Hava Durumu

Yağmur Ahmet Güldere'den KTMM'ye veda ziyareti

Türkiye'nin önceki dönem Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, veda ziyareti kapsamında Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve KTMM üyeleriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yağmur Ahmet Güldere'den KTMM'ye veda ziyareti

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevi devralmasının ardından 16 Haziran 2023 tarihinde, büyükelçi atama kararlarını imzaladı. Bu kapsamda Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen oldu. 

BÜYÜKELÇİ GÜLDERE VEDA ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye'nin önceki dönem Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna'daki veda ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Güldere, 3 Ekim’de Kıyiv’deki Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Ofisine ziyaret gerçekleştirerek Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM Başkanı Refat Çubarov ile bir araya geldi. Ayrıca görüşmeye KTMM Başkan Yardımcısı, Ukrayna Milletvekili Ahtem Çiygöz, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, KTMM üyeleri Rıza Şevkiyev, Eskender Bariyev ile Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov katıldı.

Görüşmede Büyükelçi Güldere, görev değişikliğine rağmen Türkiye ile Ukrayna arasındaki dostluk ve ortaklığın değişmediğini kaydederek KTMM’ye hediye takdim etti.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV: GÜLDERE EN AKTİF BÜYÜKELÇİLERDEN BİRİYDİ

Görüşmeden sonra Kırım Haber Ajansına konuşan KTMM Başkanı Refat Çubarov, Güldere'nin Ukrayna'daki en aktif büyükelçilerden biri olduğunu belirterek, “Türkiye, Ukrayna için çok önemli bir ülke. Bölgesel ve uluslararası programlarda, özellikle Karadeniz bölgesiyle ilgili her konuda son derece önemli bir rol oynuyor” dedi.

Türk SİHA’ları sayesinde Ukrayna'nın Rusya’nın başlattığı topyekun saldırganlığın ilk haftalarında işgalcilere başarılı darbeler vurduğunu hatırlatan Çubarov, “Türkiye, en başta 2014’de Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadığını ve tanımayacağını açıkladı. Ayrıca Rusya’nın başlattığı geniş çaplı işgal girişiminin ilk günlerinden beri, Bayraktar ve Türkiye’nin sağladığı diğer silahların Ukrayna ordusuna işgalcilere karşı yıkıcı saldırılar düzenlemeye yardım ettiğini gördük. Bu son derece zor zamanlarda Türkiye'nin yardımının Ukrayna toplumunun bildiğinden çok daha büyük olduğunu söyleyebilirim. Bunun için Ukrayna'yı içtenlikle seven büyükelçimize teşekkür etmemiz gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen’in Kırım Derneği Genel Merkezine düzenlediği ziyareti değerlendiren Çubarov, “Türk yetkilileri sıklıkla Ukrayna ile etkileşimi Ukrayna devletinin yerli Kırım Tatar halkına yönelik politikası çerçevesinde değerlendirdiklerini açıkça vurguluyorlar. Ve Türk yetkilileri sık ​​sık Kırım Tatar halkının yeniden canlanmasına yardım ettiği için Ukrayna'ya teşekkürlerini bildirdiler.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.