SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, tahıl ticareti için Romanya ve Moldova ile anlaştı

Ukrayna, tahıl ticareti için Romanya ve Moldova ile Yeşil Yol projesi konusunda anlaşmaya vardı. Buna göre Ukrayna'dan Romanya'ya giden liman yolu üzerinden ilgili ülkelere tahıl ihraç edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, tahıl ticareti için Romanya ve Moldova ile anlaştı

Rusya, limanlara düzenlediği saldırılarla Ukrayna'nın, Afrika ülkelerine sağladığı tahıl ticaretini engelliyor. Türkiye ve Ukrayna'nın girişimleriyle Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında faaliyet gösteren Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan sonra yeni bir yol arayışına giren Ukrayna, Moldova ve Romanya ile anlaştı. 

UKRAYNA, ROMANYA VE MOLDOVA ARASINDA YEŞİL YOL PROJESİ

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, 25 Ekim 2023 tarihli açıklamasında tahıl ticareti için Moldova ve Romanya ile "Yeşil Koridor" projesi konusunda görüşmelere başladıklarını duyurdu. Proje kapsamında Ukrayna'dan Romanya'ya giden liman yolu üzerinde oluşturulacak. Buna göre koridor Ukrayna'nın Reni, Moldova'nın Giurgiulesti ve Romanya'nın Galati karayolu sınır geçiş noktalarını birbirine bağlayacak.

Yeşil Koridor projesi ise Reni-Galati yolunun yeniden inşası sağlanacak. Buna göre Reni-Giurgiulesti sınır kapısının kapasitesi günde 50 kamyondan 250 kamyona çıkacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.