SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukraynalı direnişçilerden Rus lojistik hattına darbe

Rus işgali altındaki Kırım başta olmak üzere Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerinde faaliyet gösteren gizli direniş hareketi “Ateş”, Rusya’nın Bryansk kentinde Rus ordusuna ait bir aracı imha etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2026 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2026 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı direnişçilerden Rus lojistik hattına darbe

Ukrayna ve Rusya arasında, 2022 yılından bu yana devam eden savaşta işgal altındaki Ukraynalılar mücadelelerine devam ediyor. Rus işgali altındaki Kırım ve diğer Ukrayna topraklarında gizli faaliyet yürüten "Ateş" direniş hareketi, Rusya’nın Bryansk kentinde başarılı bir sabotaj gerçekleştirdiğini açıkladı. Hareketin bünyesine yeni katılan bir ajan tarafından düzenlenen operasyonda, sınır bölgesindeki işgalci birliklere gönderilmek üzere hazırlanan değerli askeri teçhizat ve nakil aracı tamamen imha edildi.

"KAYNAKLARI ELLERİNDEN ALIYORUZ"

Rus işgaline karşı Kırım başta olmak üzere birçok stratejik noktada gizli operasyonlar yürüten "Ateş" direniş hareketi, eylemlerini Rusya Federasyonu’nun derinliklerine taşıdı. Hareketin aktif direniş çağrısına yanıt veren yeni bir ajanın, Bryansk kentinde işgalci birimlerin kullanımındaki bir lojistik aracı hedef aldığı bildirildi.

Yapılan resmî açıklamada, sınır ötesindeki işgalci birimlere lojistik destek sağlayan aracın etkisiz hâle getirildiği vurgulandı.

Bryansk’taki bu operasyon ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan “Ateş”, Rus askerî unsurlarının ne kadar korunsa da imha edilmeye karşı güvende olmadıklarını kaydederek, “Düşmanın lojistik ve teknik donanımını avlamaya devam ederek, saldırılarını sürdürmeleri için gerekli kaynakları ellerinden alıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Direniş hareketinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Rus askerî teçhizatın bulunduğu yerleri, ekipmanların depolarını ve işgalcilerin konumlarını bildirenlere ödül ve gizlilik garantisi vereceklerini vurgulandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.