SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı yönetmenin Bozkır filmi, Avrupa Film Günleri'nde Ankara'da gösterildi

15 Nisan 2024 tarihinde Ankara'da galası yapılan Avrupa Film Günleri'nde Ukrayna, Polonya, Almanya ve Slovakya'nın ortak yapımı olan Bozkır filmi katılımcılara gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı yönetmenin Bozkır filmi, Avrupa Film Günleri'nde Ankara'da gösterildi

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi büyükelçiler tarafından icra edilen "Avrupa Film Günleri" galası yapıldı. 15 Nisan 2024 tarihinde Ankara'daki Büyülü Fener Sineması'nda gerçekleştirilen etkinliğe; AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve çok sayıda davetli katılım sağladı. 

Resim

GALADA BOZKIR FİLMİ KATILIMCILARA GÖSTERİLDİ

Program çerçevesinde yönetmenliğini Marına Vroda'nın üstlendiği; Ukrayna, Almanya, Polonya, Slovakya ortak yapım "Bozkır" filmi katılımcılara gösterildi. Galanın açılışında konuşma yapan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, filmin Türkiye'de gösterilmesinde mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Bu yıl bir Ukrayna filminin beyaz perdeye yansıtılması ve Ukrayna'nın AB'ye katılım müzakerelerinin başlatılması kararı bir arada. Bu da kendi başına sembolik bir anlam taşıyor" ifadelerini kullandı. Bodnar, Ukrayna'nın AB'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade ederek, sağlanan yardımlar konusunda minnettarlık duyduğunu belirtti.

Resim

"UKRAYNA AVRUPA'NIN BİR PARÇASIDIR"

Diğer yandan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut galanın açılışında yaptığı konuşmada, Bozkır filminin AB'nin Ukrayna'ya yönelik sarsılmaz desteğini gösterdiğinin aktardı. AB'nin Ukrayna'ya yönelik desteğinin süreceğinin altını çizen Meyer-Landrut, "Ukrayna, Avrupa'nın bir parçasıdır" dedi.

Resim

AVRUPA FİLM GÜNLERİ

Avrupa Film Günleri kapsamında, 16-21 Nisan tarihleri arasında Ankara'da, 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da, 8-12 Mayıs tarihlerinde ise Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İzmir, Samsun ve Trabzon'da 10'dan fazla film gösterime girecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.