SON DAKİKA
Hava Durumu

Vilnius Zirvesi'nden önce NATO toplantısı yapıldı

Ukrayna'daki Rus saldırganlığını masaya yatıracak NATO üyesi ülkelerin genelkurmay başkanları Vilnius Zirvesi'nden önce bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Vilnius Zirvesi'nden önce NATO toplantısı yapıldı

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Temmuz 2023 tarihinde yapılması planlanan NATO Zirvesi öncesinde NATO üyesi ülkelerin genelkurmay başkanları Brüksel'de bir araya geldi. NATO Karargahında toplanan genelkurmay başkanlarının ana gündem maddesi Ukrayna'daki Rus saldırganlığı oldu. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'daki Rus işgal saldırılarının ardından NATO'nun 40 bin askeri komutasıyla savunmalarını kuvvetlendirdiğini vurgulayarak bu savunma desteğini daha da güçlendireceklerinin altını çizdi. 

YENİ NATO SAVUNMA ÜRETİMİ EYLEM PLANI

Stoltenberg temmuz ayında yapılacak Vilnius Zirvesi'nde yeni düzenlemelerle bölgedeki askeri savunma planlarını tartışacaklarını söyledi. Genel Sekreter, söz konusu planlamanın kabul edilmesi için siyasi liderlerden umutlu olduğunu söyledi.

Ülke liderlerinin, yatırım ve üretim kapasitelerini artırmak için "yeni NATO savunma üretimi eylem planını" onaylamalarını beklediğini belirten Stoltenberg, "Savunma yatırımlarına ve üretim kapasitesine şimdi ve uzun vadede ihtiyacımız var. Doğru yönde ilerliyoruz ancak yaşadığımız tehlikeli dünyanın talep ettiği kadar hızlı değil" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.