SON DAKİKA
Hava Durumu

Akyar'daki bir Rus askeri gemisi hasar aldı

Rus işgali altındaki Akyar’daki (Sivastopol) dış limanda demirleyen bir Rus askeri gemisinin dün hasar gördüğü bildirildi. Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü, söz konusu bilgiyi doğrularken; geminin ne şekilde hasar aldığı konusunda bir açıklama yapmadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akyar'daki bir Rus askeri gemisi hasar aldı

Rus işgali altındaki Akyar’da (Sivastopol) dış limanda demirleyen Rusya Karadeniz Filosuna ait 22160 sınıfından Vasiliy Bıkov projesi kapsamında inşa edilen “Pavel Derjavin” isimli korvetin zarar gördüğü bildirildi.

Rus sosyal medya kanallarında, dün Rusya Karadeniz Filosuna ait Pavel Derjavin isimli askeri gemisinde patlamanın meydana geldiğine dair haberler paylaşıldı. Daha sonra geminin mayına çarpmış olabileceği ileri sürüldü.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, bu sabah Suspilne haber ajansına yaptığı açıklamada, “Pavel Derjavin gemisinin hasar gördüğünü doğruluyoruz. Şimdilik size söyleyebileceğim bilgiler bu kadar. Ancak bunun işgalciler için Kırım'ı terk etme zamanının geldiğine işaret eden başka bir durum olduğunu belirtmek isterim!” dedi.

RUS ASKERİ GEMİSİ PAVEL DERJAVİN

21 Şubat 2019'da göreve başlayan Pavel Derjavin korveti, 27 Kasım 2020’de Rusya Karadeniz Filosuna dahil edildi. Haziran 2022’de gemiye Tor-M2KM uçaksavar füze sistemi kuruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.