SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: İşgalciler propaganda ve baskı yoluyla Kırım'ı kontrol altında tutmaya çalışıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, işgalden kurtarılma günü yaklaştıkça Kırım’daki baskıların daha da artacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: İşgalciler propaganda ve baskı yoluyla Kırım'ı kontrol altında tutmaya çalışıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rusya’nın, propaganda ve baskı yardımıyla işgal altında bulunan Kırım üzerindeki kontrolü sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Kıyiv’de dün "Kırım 2014/Kırım 2023: Geçmişe ve Geleceğe Bakış" başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan KTMM Başkanı Refat Çubarov, “İşgalci yönetim Kırım üzerindeki kontrolü elinde tutmaya çalışıyor. Elinde diktatör rejimlerinin her zaman kullandığı iki geleneksel araç var.” dedi.

"İŞGALCİLER KIRIMLILARA, UKRAYNA'YA KARŞI NEFRET AŞILAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

İlk aracının propaganda olduğunu belirten Çubarov, “Rusya’daki gibi Kırım’da da insanların beyinleri yıkanıyor, fakat daha yoğun bir şekilde. Gece gündüz Ukrayna'ya ve Ukrayna ile ilgili olan her şeye karşı insanların kafasına nefret aşılamaya çalışıyorlar. Ukraynalı siyasetçileri ve KTMM’yi hedef alıyorlar.” dedi.

KIRIM’DAKİ BASKILAR ARTIYOR

İkinci geleneksel aracının ise baskı olduğunu ve onun da gitgide arttığını kaydeden Çubarov, “Çoğu zaman, baskının özü gözdağı vermek ve sadece birini ezmek değil, toplumu sindirmektir. Kırım’ın işgalden kurtarılma günü yaklaştıkça bu baskılar daha da artacak. Diktatör rejimleri her zaman böyle işler.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.