SON DAKİKA
Hava Durumu

En az 36 Kırımlı siyasi tutsak acil tıbbi yardımına muhtaç!

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan 208 Kırımlı siyasi tutsaktan en az 36'sının acil tıbbi yardıma muhtaç olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
En az 36 Kırımlı siyasi tutsak acil tıbbi yardımına muhtaç!

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilcisi Elvin Kadırov, Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan 208 Kırımlı siyasi tutsaklardan en az 36’sının acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi. 

Kırım Haber Ajansı tarafından 27 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen "İşgalin Gölgesinde: İlk hedef neden Kırım oldu?" başlıklı yayında konuşan Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilcisi Elvin Kadırov, işgalci Rus yönetimi tarafından alıkonulan 206 Kırımlı siyasi tutsaktan 125’inin Kırım Tatarı olduğunu kaydetti. Kadırov, siyasi tutsaklara uygulanan baskıların hapishanelerde de sürdürüldüğünü ve işgalcilerin kullandığı baskı araçlarından birisinin hasta tutsaklara tıbbi yardım sağlamama olduğuna dikkat çekti.

"MAHKUMLARA TIBBİ YARDIMIN SAĞLANMAMASI İŞKENCEYE EŞDEĞERDİR"

Hapishanelerde mahkumlara baskıların sürdürülmesi ve tıbbi yardımın sağlanmamasının uluslararası hukukta işkenceye eşdeğer olduğunu belirten Kadırov, “Bu nedenle halihazırda 2 Kırımlı siyasi tutsak hayatını kaybetti ve en az 36 siyasi tutsak acil tıbbi yardımına muhtaç.” dedi.

Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için Rusya’ya baskı uygulamak amacıyla uluslararası toplumun çabalarının birleştirilmesinin önemine dikkat çeken Kadırov, “Rusya’nın Kırım Yarımadası’ndaki tüm yasa dışı eylemlerinin uluslararası toplum tarafından kınanması ve istinasız tüm insan hak ve özgürlüklerinin ihlali vakalarının uygun bir şekilde cezalandırılması çok önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.