SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal sırasında mağdur olan Kırım Tatar aileleri anlatan "Sessiz Sürgün" belgeseli New York Festivalleri’nde ödül kazandı

Kremlin rejiminin baskıları yüzünden anavatanlarını terk etmek zorunda kalan Kırım Tatarlarının hikayelerini anlatan, Türkiye çekimleri Kırım Haber Ajansı ekibi tarafından yapılan "Sessiz Sürgün" belgeseli 2024 New York Festivalleri’nde ödül kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal sırasında mağdur olan Kırım Tatar aileleri anlatan "Sessiz Sürgün" belgeseli New York Festivalleri’nde ödül kazandı

İşgalci Rusya'nın baskıları yüzünden anavatanlarını terk etmek zorunda kalan Kırım Tatar ailelerin yaşadığı zulmü anlatan, Türkiye çekimleri Kırım Haber Ajansı ekibi tarafından yapılan "Sessiz Sürgün" belgeseli 2024 New York Festivalleri Televizyon ve Film Ödülleri'nin (New York Festivals TV & Film Awards) “İnsan Hakları” dalında Altın Ödül kazandı.

2024 New York Festivalleri Televizyon ve Film Ödülleri, 16 Nisan akşamı düzenlenen çevrim içi gala sırasında açıklandı. 1957'de kurulan New York Festivalleri Televizyon ve Film Ödüllerine bu yıl 14 kategoride 5 kıtadan yüzlerce başvuru yapıldı. Belgesel ve kurgu dışı dalında ödüle aday gösterilenler arasında Al Jazeera, Yeti Television, Big Ten Network, Fox Sports Network, Voice of America, NHK, GMA Network, Wild Pacific Media ve diğer medya gruplardan ekipler de yerini aldı. 

İşgal altındaki Kırım'da Rus güvenlik güçleri tarafından zulme uğrayan, işgalin ardından Kırım’ı terk etmeye zorlanan ve Rusya’nın 24 Şubat 2024’te Ukrayna'ya karşı başlattığı büyük çaplı saldırısının ardından Rus ordusu saflarında savaşmamak için vatanlarını terk etmek zorunda kalanların hikayelerin ele alındığı "Sessiz Sürgün" belgeseli  “İnsan Hakları” dalında birincilik kazandı.

SESSİZ SÜRGÜN

"Sessiz Sürgün" belgeseli, Rusya’nın Kırım Tatarlarını nasıl yine evsiz bıraktığını, Kırım’ın yerli halkı Kırım Tatarlarının neden toplu olarak vatanlarını terk etmek zorunda kaldığını anlatıyor. Belgeselde hayat hikayelerini anlatan kahramanlar, Rus işgali altındaki Kırım'dan nasıl ayrıldıklarını, neler yaşadıklarını, neden vatanlarında kalma fırsatı bulamadıklarını, şimdi nerede ve nasıl yaşadıklarını ve Kırım'a dönme hayalleri hakkında konuştular.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.