SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusların sözde Akyar Valisi, Londra'da gözaltına alındı

Rus işgali altındaki Kırım Akyar’ın (Sivastopol) eski sözde Valisi Dmitriy Ovsyannikov, Londra’da yaptırım yasasının ihlali nedeniyle gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusların sözde Akyar Valisi, Londra'da gözaltına alındı

Birleşik Krallık yetkilileri, 2017-2019 yılları arasında Rus işgali altındaki Akyar’ın (Sivastopol) sözde valiliği görevini yapan Dmitriy Ovsyannikov’u gözaltına aldı. Yaptırımları ihlal ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ovsyannikov'un, hakkında tutuklama kararı alındığı bildirildi.

Londra’da gözaltına alınan Dmitriy Ovsyannikov, 2017 yılına kadar Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı görevini yapıyordu. Daha sonra, Kremlin yönetimi tarafından sözde Akyar Valisi olarak atandı. Temmuz 2019’da Putin, Ovsyannikov’u görevden aldı.

AKYAR'IN ESKİ SÖZDE VALİSİ, LONDRA'DA GÖZALTINA ALINDI

20 Şubat’ta mahkemeye çıkarılacak olan Ovsyannikov, yaptırım yasasını ihlal etmek ve Londra bankasında hesap açmakla suçlanıyor. Birleşik Krallık, 31 Aralık 2020’de Ovsyannikov’u yaptırım listesine dahil etti ve varlıkları donduruldu. Mart 2022'de ise güven hizmetlerinin kullanım yasağı da eklendi. Eski sözde valinin şu anda Londra’daki hapishanelerden birinde bulunduğu aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.