SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden düzmece iddialar ile Kırım Tatarı Emine Zekeryayeva'ya baskı!

 İşgal altındaki Kırım’ın Eski Kırım şehrinde yaşayan Kırım Tatarı Emine Zekeryayeva, işgalciler tarafından sorgulanmak üzere çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden düzmece iddialar ile Kırım Tatarı Emine Zekeryayeva'ya baskı!

Rus işgali altındaki Kırım'da, Kırım Tatarlarına yönelik baskı artarak devam ediyor. İşgal altındaki Kırım’ın Eski Kırım şehrinde yaşayan Kırım Tatarı Emine Zekeryayeva, işgalciler tarafından sorgulanmak üzere çağrıldı.

İşgalciler, Zekeryayeva’yı 2016 yılında Rus sosyal medya sitesi Vkontakta üzerinden bir Ukrayan vatandaşıyla iletişim kurduğu ve bunu işgalci makamlara bildirmediği için taksirli gördü. Zekeryayeva, işgalciler tarafından Rusya Federasyonu'nun çıkarlarıyla çatışan hedefleri olan silahlı bir oluşuma katıldığı iddiasıyla sorgulanıyor.

KIRIM TATARLARI, DÜZMECE İDDİALARLA BASKILANMAK İSTENİYOR

Emine Zekeryayeva’nın sorgusu sırasında eşlik eden avukat Emil Kurbedinov, işgalcilerin bu tür ceza davalarına sıradan vatandaşları dahil etmeye çalıştıklarını ve düzenli bir ihbar uygulaması oluşturduklarını söyledi.

İşgalciler tarafından Zekeryayeva’ya yönlendirilen sözde suçlamaların yaptırımları, yüz bin rubleye kadar para cezası veya hükümlünün altı aya kadar bir süre için maaşı veya diğer geliri tutarında ceza ya da bir yıla kadar bir süre için zorla çalıştırma veya aynı süre için hapis cezası. Emine Zekeryayeva’nın evinde 2023 yılının Ağustos ayında arama yapıldı ancak kendisi hakkında açılan yasa dışı davadan iki ay sonra haberi oldu.

KIRIM DAİMİ TEMSİLCİLİĞİ: İŞGALCİLER, KIRIM TATARLARINA VE KIRIM MÜSLÜMANLARINA KARŞI BİLİNÇLİ OLARAK GÖZDAĞI VE ZULÜM UYGULUYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliği, Zekeryayeva’nın işgalciler tarafından baskıya ve sözde suçlamalara maruz kalması hakkında bugün açıklama yaptı. Temsilcilik, “İşgalciler, Kırım Tatarlarına ve Kırım Müslümanlarına karşı bilinçli olarak gözdağı ve zulüm uyguluyor” ifadelerini kullandı.

İşgalcilerin baskı oluşturmak amacıyla her yola başvurduğunu dile getiren Kırım Daimi Temsilciliği, “Kırım'daki Ukrayna vatandaşlarını dikkatli olmaya ve işgalcilerin mahremiyeti ihmal ettiğini, telefon konuşmalarını dinleyebildiğini veya sosyal ağlardaki yazışmaları okuyabildiğini dikkate almaya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Kırım’da yürütülen baskı ve zulüm politikasına karşı Kırım Daimi Temsilciliği uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Temsilcilik, “Kırım sakinlerine yönelik hukuka aykırı zulme son verilmeli, bu nedenle uluslararası topluma Rusya üzerindeki siyasi ve yaptırım baskısını artırma ve Ukrayna'nın tüm topraklarını kurtarmasına yardım etme çağrısında bulunuyoruz. Sonuçta tüm vatandaşlarımızın haklarının korunmasını garanti edebilmemizin tek yolu budur” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.