SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da Rusya'ya ait bir S-400 imha edildi

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) bölgesine bu gece düzenlenen saldırıda, işgalci Rusya’ya ait bir S-400 hava savunma sistemi imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da Rusya'ya ait bir S-400 imha edildi

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) kenti yakınlarında benzersiz bir özel operasyon yürüterek işgalcilere ait bir S-400 Triumf tipi hava savunma sistemini imha etti.

Ukrainska Pravda haber ajansı, SBU’daki kaynağına dayanarak hazırladığı haberde, SBU ile Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin özel operasyon gerçekleştirerek Kırım’ın Kezlev kenti yakınlarında bulunan Triumf tipi hava savunma sistemini imha ettiğini bildirdi. Haber ajansına konuşan kaynağa göre, Rus füze kompleksi İHA ve Neptün füzeleriyle vuruldu. SBU, İHA’larla komplekse ait radar ve antenleri etkisiz hale getirdikten sonra Deniz Kuvvetleri birlikleri 2 Neptun seyir füzesiyle Triumf fırlatma rampasını vurdu.

UKRAYNA ORDUSU SALDIRIYI TEYİT ETTİ

Bununla birlikte Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı basın servisinden yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Kezlev yakınlarında bulunan Rus füze sistemlerine saldırı gerçekleştirdiği teyit edildi. Rusya tarafından üretilen uzun ve orta menzilli S-400 Triumf füze kompleksinin fiyatı yaklaşık 1.2 milyar dolar.

KEZLEV’DE PATLAMA SESLERİ

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya), Yalı Moynak (Zaozernoye) ve Otar Moynak (Uyutnoye) yerleşim yerlerinde bu sabah erken saatlerde bir dizi patlama meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada işgalci güçlerin Kırım üzerinde 11 İHA'yı düşürdüğünü öne sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.