SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım'da su krizi: Halk bir yudum suya muhtaç!

İşgalci Rus yönetiminin Kırım’daki altyapı yetersizliği ve ihmalkârlığı, yarımadayı bir kez daha susuzluğa mahkûm etti. Sözde "onarım" adı altında yapılan kesintiler ve musluklardan akan kirli su, işgalci idarenin temel insani ihtiyaçları bile karşılamaktan aciz olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2026 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2026 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da su krizi: Halk bir yudum suya muhtaç!

Rus işgali altındaki Kırım’ın en büyük merkezleri olan Akmescit (Simferopol), Kerç ve Kefe (Feodisiya) 2 Ocak sabahı itibarıyla güne susuz uyandı.

Kremlin kontrolündeki sözde "Kırım Suyolları" (Voda Krıma) kurumu, arıza ve onarım çalışmalarını bahane ederek geniş çaplı kısıtlamalara gittiğini duyurdu. Ancak bu "acil durumlar", yıllardır süregelen bakımsızlığın ve Rusya’nın yarımadayı sadece askerî bir üs olarak görmesinin kaçınılmaz bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Kerç’te kentin pek çok bölgesinde su akışı tamamen dururken, işgal yönetimi suyun ancak akşam saatlerinde verilebileceğini iddia ederek halkı bir kez daha belirsizliğe itti. Kefe’de ise kısıtlamalar kentin büyük bir bölümünü felç etmiş durumda.

Ukrayna vatandaşlarının temel yaşam kaynaklarını silah olarak kullanan işgalci rejim, her geçen gün derinleşen altyapı çöküşünün sorumluluğunu üstlenmek yerine geçici çözümlerle halkı oyalamaya devam ediyor.

MUSLUKLARDAN SU DEĞİL ZEHİR AKIYOR

Su kesintilerinin yanı sıra, yarımada sakinleri musluklardan akan suyun niteliği konusunda da büyük bir sağlık tehdidiyle karşı karşıya. Özellikle Kerç halkı, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda musluklardan akan "sarı ve pis kokulu" sıvıya isyan etti. Standartların çok altında olan bu görüntüye rağmen, Rus işgalciler utanmazca suyun "içilebilir" olduğunu savunuyor.

Bu durum, Kremlin’in işgal altındaki topraklarda yaşayan halkın sağlığını ne denli hiçe saydığını ve bölgedeki çevresel/teknik felaketi gizlemek için yalan siyasetine nasıl sarıldığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Kırım halkı, bir yanda su bulamazken diğer yanda zehirli su içmeye zorlanarak Rusya’nın "modernleştirme" masalının bedelini ağır bir şekilde ödüyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.