SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım’daki işgal yönetiminden itiraf: Yarımadaya akaryakıt gelmeyecek!

Kırım’daki Rus işgal yönetimi, uzunca bir zaman boyunca Kırım’a yakıt gelmeyeceğini itiraf etti. İşgalciler, vatandaşlara çaresizce “sabırlı olunması” çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2026 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2026 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’daki işgal yönetiminden itiraf: Yarımadaya akaryakıt gelmeyecek!

Ukrayna’nın işgalci Rusya’nın enerji altyapısına ve petrol rafinerilerine yönelik düzenlediği nokta operasyonlar sonucu 2014 yılından beri Rus işgali altında olan Kırım’da başlayan akaryakıt krizi, Moskova ve St. Petersburg dahil Rusya’nın büyük bir bölümünde hayatı durma noktasına getirdi.

“YAKIT GELMEYECEK”

Sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaşan Kremlin kuklası Kırım'ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, Kırım’daki akaryakıt krizinin çözülmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ancak uzunca bir zaman boyunca Kırım’a yakıt gelmeyeceği itirafında bulundu.

Yarımada halkına “sabırlı olunması” çağrısı yapan Aksyonov, elektrik kesintilerine de değinerek, enerjinin “adil dağıtılması için” çalışacaklarını, sorunu birkaç gün içerisinde çözeceklerini öne sürdü.

Aksyonov, Kırım’da bozulan ve aksayan toplu taşıma sistemi konusunda ise, toplu taşıma araçlarının yakıt ihtiyacının karşılandığını, karşılaşılan bu sorunları da çözeceklerini iddia etti.

Kırım’da işgal yönetimin iflas ettiği gerçeğini saklamaya çalışan Aksyonov, sözde milletvekillerinin “ev ev gezerek” yaşananlara dair “objektif bilgileri” aktaracağını ileri sürdü.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.