SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Temsilcisi Taşeva, YTB temsilcileriyle bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) kenti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kıyiv'de YTB temsilcileri ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Temsilcisi Taşeva, YTB temsilcileriyle bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) kenti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) temsilcileri ile bir araya geldi.

KIRIMOĞLU HAKKINDA HAZIRLANAN BELGESEL HAKKINDA RÖPORTAJ

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliğinden yapılan açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva’nın Kıyiv’deki Kırım Temsilciliği Ofisinde YTB temsilcilerini kabul ettiğini bildirildi. Görüşmeye YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Ceren Erdal, Kurumsal İlişkiler ve İletişim Dairesi Medya ve İletişim Koordinatörü Fatme İnce, Kültürel ve Sosyal İlişkiler Dairesi Orta Asya ve Kafkaslar Koordinatörü Servet Turan, Kültürel ve Sosyal İlişkiler Dairesi uzmanı Fazile Karataş ve Türkiye Kıyiv Büyükelçiliği Başkatibi Atakan Attar katıldılar.

YTB temsilcileri, Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında hazırlanan belgesel çerçevesinde Tamila Taşeva ile röportaj yaptı. Ardından yapılan görüşmede taraflar Kırım’daki durumu ele aldı.

"RUSYA, 10 YIL ÖNCE KIRIM'I İŞGAL EDEREK UKRAYNA'YA KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI"

Görüşmede Tamila Taşeva, YTB'ye Ukrayna’ya ve Kırım Tatarlarına sağlanan destek için teşekkür etti. Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgal ederek Ukrayna'ya savaş başlattığına dikkat çeken Tamila Taşeva, “Ukrayna vatandaşlarının Rus işgaline karşı mücadelesi ile direnişi 10 yıldır devam ediyor. Aynı zamanda Rusya Yarımada'da suç işlemeye, Kırım'ı askerileştirmeye, başta Kırım Tatarların hakları olmak üzere insan haklarını ihlal etmeye devam ediyor.” dedi.

1944 KIRIM TATAR SOYKIRIMININ 80. YIL DÖNÜMÜ

Görüşmede, bu sene 1944 Kırım Tatar Sürgün ve Soykırımının 80. yıl dönümünün kaydedileceğini hatırlatan Taşeva, Rusya’nın hala bu suç için cezalandırılmadığını vurguladı.

YTB KIRIMOĞLU HAKKINDA BELGESEL VE KİTAP HAZIRLIYOR

YTB’nin Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında hazırladığı belgesel ve kitabın önemine dikkat çeken Taşeva, “Mustafa Ağanın ismi sadece tarih ders kitaplarında yer alan bir isim değildir. Bu, büyük yürekli ve güçlü bir insandır. Bu gücü Mustafa Aga Kırım'ın yeniden özgür olmasını ve Yarımada'nın Ukrayna'nın kontrolü altına yeniden dönmesini sağlamak için yönlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.