SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, TİKA Başkanı Kayalar ile Kırım Tatarlarına yönelik projeleri görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün TİKA Başkanı Serkan Kayalar ile Kırım Tatarlarına yönelik ortak projeleri görüşmek üzere bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, TİKA Başkanı Kayalar ile Kırım Tatarlarına yönelik projeleri görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, bugün başkent Ankara’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını (TİKA) ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Serkan Kayalar ile Kırım Tatarlarına yönelik projeler görüşüldü.

Görüşmeye; Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile beraber Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov katıldı.

TİKA'DA KIRIM TATARLARINA YÖNELİK PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, TİKA’da başta Kırım Tatarları olmak üzere Ukrayna vatandaşlarına yönelik projeleri görüştü. Öte yandan, Türkiye'de bulunan Ukraynalı sığınmacılara yönelik ekonomik teşvik programları müzakere edildi.

KIRIMOĞLU, İSTANBUL'DA HAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 7 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul'da Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü. Kırımoğlu ve Fidan, görüşmede Kırım Tatar siyasi tutsaklar ve Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği askeri ve insani destek başta olmak üzere pek çok konuyu ele aldı.

KIRIMOĞLU, TÜRKİYE’DEKİ UKRAYNALILARIN VE KIRIM TATARLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Kırımoğlu, dün Antalya’da işgal altındaki Kırım'dan ve Ukrayna'nın diğer bölgelerinden gelen Ukraynalı sığınmacılarla görüştü. Görüşmede Kırımoğlu, Türkiye'deki Ukrayna vatandaşlarının sorunlarına çözüm önerilerini ele aldı. Görüşmeye, Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin de katıldı.

Katılımcılar, Ukrayna vatandaşlarının Antalya'da yaşadıkları sorunları dile getirdi. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Sığınmacı konusu bizim için öncelikli bir konu. Burada vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları öğrendik. Onlar da soruna bir çözüm önerdiler. Halkımızın Türkiye topraklarında geçici olarak kalmasını kolaylaştırmak için Türk yetkililer ve diplomatlarımızla temasa geçeceğiz" dedi.

Ayrıca Kırımoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna’nın konsolosluk kurumlarına bu konulardaki etkin işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.