SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM üyeleri, BM Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı ile birlikte Kırım'daki ihlalleri ele aldı

Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu heyeti Kıyiv’deki Kırım Tatar Milli Meclisi ofisine ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM üyeleri, BM Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı ile birlikte Kırım'daki ihlalleri ele aldı

Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı Danielle Belle başkanlığındaki heyet, 18 Mart 2024 tarihinde Kıyiv’deki Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ofisini ziyaret etti.

Görüşmeye Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, KTMM üyesi Rıza Şevkiyev ve Abmecit Süleymanov katıldı.

BM UKRAYNA İNSAN HAKLARI İZLEME MİSYONU TARAFINDAN HAZIRLANAN RAPOR ELE ALINDI

Görüşmede, BM Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu tarafından hazırlanan “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Kentinin 10 Yıllık İşgali” başlıklı rapor ele alındı.

Konu ile ilgi Kırım Haber Ajansına konuşan KTMM Başkanı Çubarov, “Bu rapor 28 Aralık 2024’de yayımlandı. Bugün biz, KTMM Ofisinde, BM Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı Danielle Belle ve ekibinin üyelerini kabul ettik. Hazırlanacak sonraki raporlarla ilgili birkaç teklifimizi sunduk.  Bize göre raporda daha çok vurgulanması gereken konulara dikkat çektik; bunların arasında Kırım Tatar halkının kollektif hakları, yarımadanın demografik yapısının değişmesi konuları yer alıyor. KTMM tarafından bu konularda bazı öneriler sunuldu. Bize göre BM’nin şimdiden bu sorunlara ilgilenmesi gerekiyor çünkü Kırım işgalden kurtarıldıktan sonra bu sorunları ve bunların sonuçlarını ortadan kaldırmamız gerekeceği açıktır” dedi.

Toplantı sonunda taraflar aynı yönde iş birliği sürdürme konusunda anlaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.