SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya artık ordusuna ikmal sağlamak için Kerç Köprüsü'nü kullanmıyor

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Kerç Köprüsü’ne (Kırım Köprüsü) saldırmasının ardından cephe hattına ikmal sağlamak için kara yollarını kullanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya artık ordusuna ikmal sağlamak için Kerç Köprüsü'nü kullanmıyor

Rusya, son zamanlarda Ukrayna'da savaşan birliklerine ikmal sağlamak için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından defalarca saldırıya uğrayan Kerç Köprüsü'nden (Kırım Köprüsü) daha çok işgal altında bulunan bölgelerdeki güzergahlara güveniyor.

Birleşik Krallık merkezli Independent gazetesi Molfar analiz şirketinin verilerine dayanarak hazırladığı haberde Ukrayna'nın Kerç Köprüsü’ne saldırmasının ardından Rusya’nın cephe hattına ikmal sağlamak için kara yollarını kullanmaya başladığını aktardı. Maxar Technologies tarafından çekilen uydu görüntülerini inceleyen analistler son üç ay boyunca Kırım Köprüsü’nden hiçbir askeri yük treninin geçmediğini bildiriyor.

Köprünün kullanımının, Ukrayna’nın patlayıcı taşıyan insansız deniz araçlarıyla köprüye saldırdığı ve karayolu ile demiryolu hattının bir bölümünü havaya uçurduğu 17 Temmuz 2023 tarihinden sonra önemli ölçüde azaldığı kaydediliyor.

Aynı zamanda uzmanlar Krasnodar Bölgesindeki Taman kentinden geçen yük trafiğinde de önemli bir artışın gözlemlendiğine dikkat çekiyor.

RUSYA YENİ DEMİRYOLU HATTI İNŞA EDİYOR

Analistler, Ukrayna’nın Batı silahlarını akıllıca kullanarak saldırılarını, Rusya'nın işgal altındaki Kırım’ı Rusya anakarasına bağlamak için, işgal altındaki bölgelerde yeni demiryolu hatları döşediği Melitopol, Berdyansk ve Mariupol güzergahına odaklaması gerektiğini ileri sürdü.

Habere göre, Melitopol bölgesindeki Yakymivka'dan Berdyansk ve Mariupol'a ve oradan da Rostov'a uzanan yeni demiryolu hattı, Rus birlikleri tarafından yaz aylarında başlayabilecek yeni bir taarruz için kullanılacak.

Demiryolu güzergahı 63 km'lik yeni hat ve yaklaşık 140 km'lik restore edilmiş hattan oluşuyor. İşgalciler, işgal edilen Donetsk bölgesinin daha fazla yerleşim yerini birbirine bağlayacak yeni ağın inşaatını yıl sonuna kadar tamamlamak istiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.