SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, bir Kırımlıyı daha sözde “vatana ihanetten” alıkoydu!

İşgalci Rusya, Kırım'ın Kezlev (Yevpatoriya) kentinde yaşayan 23 yaşındaki bir vatandaşı, “vatana ihanet” suçlamasıyla yasa dışı bir şekilde alıkoydu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2026 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2026 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, bir Kırımlıyı daha sözde “vatana ihanetten” alıkoydu!

Rusya, kadim Türk yurdu Kırım’ı 2014 yılından beri işgal altında tutuyor. Kırım Tatarları başta olmak üzere yarımada halkı ağır insan hakları ihlallerine maruz kalıyor.

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) kentinde kimliği açıklanmayan 23 yaşındaki bir vatandaşın, yarımadada konuşlu Rus askerî üsleri ve işgalci askerler hakkında bilgi topladığı ve bu bilgileri Ukrayna Güvenlik Servisine (SBU) aktardığı iddiasıyla yasa dışı bir şekilde alıkonulduğu gündeme geldi.

KIRIMLILAR, RUSYA TARAFINDAN DÜZMECE İTHAMLARLA ALIKONULUYOR

Rusya’nın propaganda aygıtı “RİA Novosti”nin Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) dayandırarak gündeme getirdiği gelişmeye göre söz konusu vatandaşın sosyal medya üzerinden SBU personeliyle iletişim kurduğu ve işgalci Rus askerî birliklerine dair görüntüleri Ukrayna istihbaratına aktardığı öne sürüldü.

"Vatana ihanet"le itham edilen vatandaşın yasa dışı bir şekilde alıkonularak götürüldüğü belirtildi.

YARIMADADA BASKI VE KORKU ORTAMI HÜKÜM SÜRÜYOR

Ayrıca Rus işgalcilerin yarımada halkı üzerindeki baskıyı giderek artırdığı bildirildi. Kırım’da yaşanan insan hakları ihlallerini gündeme taşıyan “Suspilne.Krym” haber ajansının Kırım Tatar Kaynak Merkezi (CTRC) verilerine dayandırdığı habere göre Rus işgalciler, Bahçesaray'da yaşayan Kırımlıların evlerine insansız hava aracı (İHA) üretiminde kullanılan ekipmanları bulundurma bahanesiyle yasa dışı baskınlar düzenlemişti.

Bununla birlikte, Or Kapı (Perekop) bölgesinde Kırım Tatarlarının evlerinde hukuka aykırı olarak aramalar yapılırken Akyar (Sivastopol) kentinde ise 18 yaşındaki bir şahıs alıkonulmuştu. Bu Kırım sakini hakkında da sözde “vatana ihanet” ve “casusluk” suçlamalarıyla düzmece davalar açılmıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.