SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, sözde Kırım Müftüsü Emirali Ablayev'i gıyaben yargılayacak

Ukrayna'ya bağlı Kırım Savcılığı, işgalci Kremlin rejiminin Ukrayna’ya karşı saldırganlığına destek veren hain, sözde Kırım Müftüsü Emirali Ablayev hakkında hazırlanan iddianameyi mahkemeye gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, sözde Kırım Müftüsü Emirali Ablayev'i gıyaben yargılayacak

Ukrayna yetkilileri, Kırım’da Rusya ile işbirliği yaparak devletlerine ihanet eden kişilerin peşini bırakmıyor. Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, işgalin ilk günlerinden beri Kremlin yönetimi ile işbirliği yapan sözde Kırım Müftüsü Emirali Ablayev’in dava dosyasının mahkemeye gönderildiğini bildirdi.

Savcılıktan yapılan açıklamada, Ablayev’e Ukrayna Ceza Kanununun 436-2. maddesinin 3 fıkrası (Rusya’nın askeri saldırganlığı haklı çıkarma, saldırganları yüceltme), ve 111-1. maddesinin 6. fıkrası (işbirlikçi faaliyetler) çerçevesinde suçlamaların yöneltildiği aktarıldı.

Kırım Savcılığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Propaganda medyalarında konuşan sözde Kırım Müslümanları Müftüsü işgali haklı çıkarıyordu, ‘Rus dünyasının’ fikirlerini yayıyordu, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı hakkında olumlu yorumlarda bulunuyordu. Ayrıca sanık, etnik gruplar arası ilişkileri dengelemek adına Rus diline ve kültürüne saygı göstermeye çağırdı. Buna ek  olarak, Ukrayna yarımadasının işgaline karşı çıkan ve 2014'ten sonra Kırım'ı terk etmek zorunda kalan ve Ukrayna anakarasına taşınan Kırım Tatar halkının temsilcilerini de kınadı” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.