SON DAKİKA
Hava Durumu

10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi devam ediyor

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi'ne bugün Türkiye'nin First Lady'si Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 21:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi devam ediyor

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi'nin ikinci günü, yoğun katılıma ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kongre törenine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 230 bilim insanı ve dünyanın birçok yerinden davetli katıldı. Etkinlikte, Türk halk kültürüne ait el sanatları ve kültürel değerler sergilendi.

14 Aralık 2023 tarihinde sona erecek olan Türk Halk Kültürü Kongresi, Meyra Palace Otel'de icra edilecek.

Resim

"TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET EDEN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kongreye ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Bakanlık olarak halk kültürümüzün araştırılması, korunması ve yaşatılmasına emek veren her bir araştırmacıya derin saygımızı ifade etmek istiyorum. Bu alana hizmet eden, katkı sunan çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Resim

"KÖKLÜ MEDENİYETİMİZİN BİRİKİMİ; MÜZELERE, KÜTÜPHANELERE VE ARŞİVLERE SIĞMAYACAK DERİNLİKTE"

First Lady Emine Erdoğan kongredeki konuşmasında, Türk halk kültürünün geniş bir yelpazeye sahip olduğuna dikkat çeti. Erdoğan, "Yurdumuz Anadolu'da, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, 100 yaşındaki Cumhuriyetimize kadar, neredeyse bin yıllık köklü bir geçmişimiz var" ifadeleriyle başladığı konuşmasında, Türkiye'nin kültür havzasının Kuzey Afrika'dan Orta Asya'ya, Anadolu'dan Avrupa'ya geniş bir coğrafyayı kapsadığını vurguladı. 

Erdoğan konuşmasında, "Öyle bir zenginliğe sahibiz ki, bugün Türkiye, 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde en çok kayıtlı kültürel değeri olan ikinci ülke. Köklü medeniyetimizin birikimi; müzelere, kütüphanelere ve arşivlere sığmayacak derinlikte" ifadelerini kullandı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, First Lady Erdoğan'a hayat ağacı figürlü tablo hediye ettikten sonra katılıımcılara plaket takdimi yapıldı. Ardından Erdoğan, Ersoy ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çekildi.

HALK KÜLTÜRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM ANLAYIŞI PANELİ YAPILDI

Konuşmaların ardından Kongre, "Halk Kültüründe Sürdürülebilir Yaşam Anlayışı" başlıklı panel düzenlendi. Sümeyra Merve Kılınç'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde; Prof. Dr. Aysen Soysaldı, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Bilge Işık, Doç. Dr. Hasan Münüsoğlu, Doç. Dr. Sema Demir ve Havva Hümeyra Şahin Oktay konuşmacı olarak yer aldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.