SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna yapımı "Mavka: Orman Şarkısı" filmi Türkiye'de gösterime giriyor

Ukrayna yapımı "Mavka: Orman Şarkısı" animasyon filmi bu haftasonu Türkiye’de gösterime giriyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 02:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna yapımı "Mavka: Orman Şarkısı" filmi Türkiye'de gösterime giriyor

Ukrayna edebiyatının önde gelen yazarlarından Lesya Ukrayinka'nın (Lesia Ukrainka) yazdığı ünlü peri masalına dayanan "Mavka. Orman Şarkısı" animasyon filmi, Türkiye'deki sinemaseverlerle 27 Ekim 2023 tarihinde buluşacak.

"Mavka: Orman Şarkısı" animasyon filmi Ukrayna’da 2 Mart 2023 tarihinde gösterime girdi. Ukrayna'da filmi, iki hafta içerisinde 460 binden fazla kişi izledi. Animagrad (FILM.UA Group) studyosu tarafından hazırlanan "Mavka: Orman Şarkısı" animasyon filmi 80’den fazla ülkede gösterime girdi.

MAVKA: ORMAN ŞARKISI FİLMİNİN KONUSU

Film, Ukrayna edebiyatının önde gelen yazarlarından Lesya Ukrayinka'nın (Lesia Ukrainka) yazdığı ünlü peri masalına dayanıyor. Filmde, Mavka adlı bir peri kızının ya da mitolojik bir deyişle “Ormanın Ruhu” ismini taşıyan ve güzelliğine sual olunmayan efsanevi bir kişinin hayatı anlatılıyor. Muhafız olan Mavka’nın görevi ormanı ve hayatın kaynağı olan kutsal kalbi, insanlar da dahil olmak üzere herhangi bir saldırıya karşı korumaktır. Lukaş ise üstün kaval çalma yeteneği olan ve müziğe aşık bir köy çocuğudur. Bir noktada bu ikili karşılaşır ve birbirlerine aşık olur. Ancak hikayenin protagonisti Kalına, bu aşka mani olup ormanın sihirli özelliklere sahip olan kutsal kalbi çalıp sonsuz gençliğe sahip olmanın hayallerini kurar. Kalına, Mavka’ya ulaşmak için Lukaş‘ı bir piyon olarak kullanır ve köylüleri Mavka’ya karşı kışkırtır. Mavka ise bu olumsuzluklarla mücadele ederek ormanı ve aşkını savunmaya çalışıyor. İyiler ve kötülerin mitolojik bir çerçevede çatışmasını işleyen Mavka: Orman Şarkısı, gönülleri fetheden dramatik bir macera olarak göze çarpıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.