SON DAKİKA
Hava Durumu

Çinli bir çift, Çin Seddi'ni ortadan ikiye böldü!

Çinli bir çift, inşaat çalışmaları için kestirme bir yol oluşturmak amacıyla Çin Seddi'ni ikiye ayırdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çinli bir çift, Çin Seddi'ni ortadan ikiye böldü!

Çinli çift  inşaat çalışmaları için kestirme bir yol oluşturmak amacıyla Çin Seddi'ni ikiye ayırdı. Çin devlet yayın kuruluşu CCTV'nin 5 Eylül 2023 tarihinde aktardığı habere göre; Çin'in Şanşi eyaletinde yaşayan Çinli çift, evlerinin yakınındaki inşaat çalışmaları için kestirme bir yol oluşturmak amacıyla Çin Seddi'ni ikiye ayırarak ortasından yol açtı.

ÇİN SEDDİ'Nİ BÖLMEK İÇİN EKSKAVATÖR KULLANDILAR!

Şanşi polisi, Çinli çifti gözaltına aldı. Çinli çift sorgu sırasında seyahat süresini kısaltmak ve evinin yakınlardaki inşaat çalışmaları için kestirme bir yol oluşturmak amacıyla Çin Seddi'nin ortasında ekskavatör kullanarak yol açtığını itiraf etti. Polis, Çin Seddi'nin duvarının bir kısmının ciddi şekilde hasar gördüğünü bildirdi.

TÜRK KORKUSUNDAN YAPILAN ÇİN SEDDİ ZARAR GÖRDÜ

Çinliler, ünlü Çin Seddi'ni Türklerden gelen akınları durdurmak için inşa etimişti. Yüzyıllar boyu inşası süren Çin Seddi'nin zarar verilen kısmının Çin'de, 1368-1644 yılları hüküm süren Ming hanedanı döneminde yapıldığı biliniyor. CCTV haberinde, "İki şüpheli, halihazırda yasa gereği gözaltında tutuluyor. Konu soruşturulmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.