SON DAKİKA
Hava Durumu

AKINCI eğitimi alan Kırgızistan ve Azerbaycan'dan kursiyerler mezun oldu

Baykar Teknoloji tarafından yürütülen AKINCI Projesi kapsamında eğitim gören Kırgızistanlı ve Azerbaycanlı kursiyerler mezun oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2023 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AKINCI eğitimi alan Kırgızistan ve Azerbaycan'dan kursiyerler mezun oldu

Baykar Teknoloji, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında eğitim gören Azerbaycanlı ve Kırgızistanlı kursiyerler eğitimlerini tamamladı. Kursiyerler eğitimde, AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın kullanımına dair bilgiler edindi.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA TOPLAMDA 96 KİŞİ KURSTAN MEZUN OLDU

AKINCI Taarruz İnsansız Hava Aracı (TİHA) kursiyerlerinin başarılı bir şekilde eğitimini tamamlamasının ardından Pilot, Faydalı Yük Operatörü, Mekanik/Motor Teknisyeni, Elektronik/Yer Kontrol İstasyon Operatörü ve Silah Operatörü olarak görev yapacak toplam 96 kişi mezun oldu.

MEZUNİYET TÖRENİNE, AZERBAYCAN CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU KATILDI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva da katılım sağladı.

SELÇUK BAYRAKTAR KURSİYERLERE HİTAP ETTİ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türk tarihinde yer alan hürriyet, adalet ve merhamet fikirlerinden yola çıkarak; bugün de Bayraktar AKINCI gibi yüksek teknolojiye sahip bir platformla milletlerine ve insanlığa hizmet etmelerini istedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.