SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliyev: Türk dünyası birlikte olduğunda hiç kimse bize dokunamaz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk dünyası, Kafkasya ve İslam âleminin birlik içinde hareket etmesinin önemini vurgulayarak, “Bizim birliğimiz her birimizi güçlendirecek.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2026 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2026 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aliyev: Türk dünyası birlikte olduğunda hiç kimse bize dokunamaz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’de dini liderler ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Aliyev, burada yaptığı konuşmada Ermeni işgali döneminde Azerbaycan’ın karşı karşıya kaldığı yıkıma, İslam karşıtlığına ve Türk ve İslam dünyasında birlik ihtiyacına dikkati çekti.

Anadolu Ajansının (AA) haberine göre, işgal döneminde Azerbaycan’daki 65 caminin yıkıldığını hatırlatan Aliyev, camilerin kasıtlı olarak aşağılanmaya çalışıldığını belirtti.

“CAMİLERİMİZDE DOMUZ BESLEDİLER”

Aliyev, işgal döneminde camilere yönelik uygulamalara ilişkin şunları söyledi:

Bizi aşağılamak için kasıtlı olarak camilerde domuz ve inek besliyordu. Aslında bu sadece bize, halkımıza değil, bütün İslam dünyasına yönelik bir hakaretti. İşte Ermenistan devletinin gerçek yüzü budur. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız ve unutmayacağız.

“İSLAM DÜNYASINA KARŞI İLAN EDİLMEMİŞ BİR SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR”

Konuşmasında İslam dünyasına yönelik tutumlara da değinen Aliyev, İslam karşıtlığının tesadüfi olmadığını, bilinçli bir politikanın parçası olduğunu savundu.

Aliyev, “Dinimize ve İslam dünyasına karşı ilan edilmemiş bir savaş yürütülüyor. Müslüman dünyasını itibarsızlaştırmak, karalamak ve terörle eşitlemek, değerlerimize ve kutsal Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretler tesadüfen gerçekleşmiyor.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK DÜNYASI BİRLİKTE OLDUĞUNDA HİÇ KİMSE BİZE DOKUNAMAZ”

Bu tür politikalara karşı en güçlü cevabın birlik olduğunu vurgulayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Türk dünyası, Kafkasya ve İslam âleminin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Aliyev, “Bizim birliğimiz her birimizi güçlendirecek. Çünkü her birimiz yalnız kaldığımızda zorluklarla karşılaşabiliriz. Ancak Türk dünyası, Kafkasya, İslam âlemi birlikte olduğunda hiç kimse bize dokunamaz.” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.