SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'dan İranlı komutanın siyonizm ve DEAŞ iftirasına sert tepki!

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Kiyomers Haydari, önceki gün Azerbaycan'ı hedef alan açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'a siyonizm ve DEAŞ çerçevesinde ithamlarda bulunan generale, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'dan İranlı komutanın siyonizm ve DEAŞ iftirasına sert tepki!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Kiyomers Haydari adlı İran Kara Kuvvetleri Komutanının Azerbaycan aleyhine beyanlarda bulunmasına sert tepki gösterdi. Azerbaycan'ın zafer kazandığı İkinci Karabağ Savaşına atıfta bulunan İranlı Tuğgeneralin, Azerbaycan'da siyonist güçler olduğu ve 2. Karabağ Savaşı'nda Suriye'den getirilen DEAŞ militanları savaştığı yönündeki demeçlerine sert tepki verildi.

"ŞANLI AZERBAYCAN ORDUSU, TOPRAKLARINI TEK BAŞINA İŞGALDEN KURTARARAK ZAFER TARİHİ YAZMIŞTIR"

Yazılı açıklama yapan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, İranlı generalin iddialarını "saçma ve iftira" olarak nitelendirdi ve sert tepki gösterdi. Haydari'nin Azerbaycan aleyhinde çirkin iftiralarda bulunduğu vurgulanırken, "Şanlı Azerbaycan ordusu, topraklarını tek başına işgalden kurtararak zafer tarihi yazmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında Ermenistan'ın müttefik olduğu ülkelerin başında İran'ın geldiği ifade edildi. Bu hususta, "Bu saldırı sonucunda Azerbaycan-İran sınırının 132 kilometrelik bölümü de işgal edilmişti. Ancak İran hiçbir zaman Ermenistan'ı suçlayıcı bir açıklama yapmadı. Aksine İran-Ermenistan kardeşliği bu dönemde daha da güçlendi. Bugün Ermenistan'ın dünyada iki ana müttefiki olduğu kimseye sırrı değildir. Bunlardan biri Fransa, ikincisi İran'dır" denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, İranlı generalin DEAŞ iddialarına ise şöyle yanıt verdi:

"Şanlı Azerbaycan ordusu, topraklarını tek başına işgalden kurtararak zafer tarihi yazmıştır. İddialar saçmadır ve iftiradan başka bir şey değildir. Bu suçlamanın, terörü destekleyen ve dünyanın farklı ülkelerinde terör eylemlerinin işlenmesinde adı geçen bir devletin üst düzey bir askeri yetkilisi tarafından yapılmış olması ironik ve gülünçtür."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.