SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: Fransa, barış ve istikrarı engelleyen sinsi politikasına son vermeli

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa Konseyi’nde yaptığı Azerbaycan’a ilişkin açıklamaları şiddetle kınadı ve reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: Fransa, barış ve istikrarı engelleyen sinsi politikasına son vermeli

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 27 Ekim tarihinde Brüksel'de düzenlenen Avrupa Konseyi toplantısı kapsamında dile getirdiği Azerbaycan karşıtı asılsız ve taraflı söylemlerde bulunmuştu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Macron'un Azerbaycan karşıtı asılsız ve taraflı iddialarını şiddetle kınanarak reddedildi.

FRANSA, BARIŞ VE İSTİKRARI ENGELLEYEN SİNSİ  POLİTİKASINA SON VERMELİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın iddilarına ve politikarına ilişkin "Fransa, bölgemizdeki saldırgan Ermenistan'ı destekleme ve silahlandırmayı amaçlayan, barış ve istikrarı engelleyen sinsi politikasına son vermelidir" açıklamasında bulundu.

Fransa’nın, Azerbaycan topraklarının yaklaşık yüzde 20'sinin Ermenistan tarafından işgal edilmesine göz yumduğu vurgulanan açıklamada  “Fransa yalan vaatlerde bulunmak yerine Ermenistan'ı doğru yola yönlendirseydi, Azerbaycan'a yönelik tehdidin güç yoluyla çözülmesine gerek kalmaz, sorun barışçıl bir şekilde çözülürdü. Fransa'nın da dahil olduğu arabuluculuk çabalarının sonuç vermemesi ve Ermenistan'ın saldırgan politikasının engellenememesi, Azerbaycan'ın topraklarını askeri açıdan özgürleştirmesine yol açtı” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.