SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa, Azerbaycan'ın Laçın'daki faaliyetlerinden rahatsız oldu

Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Catherine Calonne, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaptığı görüşmelerde Laçın koridoru ve Karabağ'daki son durum hakkında değerlendirme yaptı. Fransa, Azerbaycan'ı Karabağ'daki son süreçte "tek taraflı" hareket etmekle suçladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, Azerbaycan'ın Laçın'daki faaliyetlerinden rahatsız oldu

Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Catherine Calonne, Kafkasya ziyareti kapsamında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi. Bakan Calonne, "Kafkasya gezim Bakü'ye varışımla başladı. Azerbaycan, Ermenistan ve ardından Gürcistan'da olacağım. Fransa bölgede barışın korunmasının ne kadar önemli olduğunu biliyor. Paris buna kararlı ve misyonumuz bu"  dedi. Bakan 26, 27, 28 Nisan tarihlerinde sırasıyla Azerbaycan ve Ermenistan seferini gerçekleştirecek. Fransa Dışişleri Bakanı, ziyaretinin kalıcı barış için iki ülke arasındaki müzakereleri desteklemek olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Calonne’un ilk görüşmesi, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile gerçekleşti. Görüşmede, Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Catherine Calonne, Azerbaycan'ın Karabağ'da "tek taraflı adımlar" attığını ve bunları ülkesinin kabul etmediklerini belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın Laçin Koridoru'nu açık tutma kararının uygulanması gerektiğini vurgulayan Calonne, "Bütün bu adımlar güven inşasını sağlayacaktır" dedi. Catherine Calonne, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barışın yapılma şansı olduğunu söyledi. Çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini ve kalıcı ve istikrarlı bir barışın yolunun bundan geçtiğini vurguladı.

AZERBAYCAN: LAÇIN YOLU HER ZAMAN AÇIK!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, dört gün önce Ermenistan sınırında sınır geçiş noktası kurulmasının Azerbaycan Anayasasına uygun olduğunu belirtti. Bayramov, “Laçın yolu her zaman açık” dedi.

ERMENİSTAN, YAPICI OLMAYAN BİR TUTUMA SAHİP

Ermenistan ile barış görüşmelerine değinen Ceyhun Bayramov, karşı tarafın yapıcı olmayan tutumu nedeniyle taraflar arasında geçen yılın Kasım ayından bu yana fiziki görüşmelerin yapılmadığını söyledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı, uluslararası ortaklardan gelen çok sayıda ısrar ve çağrının ardından Ermenistan'ın yakında müzakere masasına dönmesi beklediğini ifade etti. Ermenistan devlet yetkilileri Azerbaycan ile barış görüşmelerine her zaman hazır olduğunu beyan etti.

ULUSLARARASI ADALET DİVANI, AZERBAYCAN LEHİNE KARAR VERDİ

Uluslararası Adalet Divanının Şubat 2023 tarihinde aldığı kararda, Azerbaycan’ın Laçın Koridoru’ndan engelsiz trafiği eski haline getirmek için bütün imkanlarını kullanması gerektiği ifade edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.